V šiestom kole projektu Zelená domácnostiam budú k dispozícii dva milióny eur

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 13:08 • 2 min
V šiestom kole projektu Zelená domácnostiam budú k dispozícii dva milióny eur

BRATISLAVA - V pripravovanom 6. kole projektu podpory malých obnoviteľných zdrojov energie (OZE) Zelená domácnostiam, ktoré bude vyhlásené v utorok 4. apríla 2017 o 15.00 h, budú k dispozícii 2 milióny eur na poukážky na inštaláciu kotlov na biomasu, tepelných čerpadiel a slnečných kolektorov.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes Stanislav Jurikovič, vedúci oddelenia komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Zdôraznil, že poukážky sú platné tri mesiace. Žiadosti budú môcť podávať domácnosti vo všetkých krajoch okrem Bratislavského. Podrobnejšie informácie sú k dispozícii v osobitných podmienkach 6. kola. O uzatvorení kola bude SIEA informovať na internetovej stránke projektu.

 

"V žiadnom prípade neodporúčame domácnostiam žiadať o poukážku, kým sa dostatočne neoboznámia so všeobecnými a osobitnými podmienkami kola. Veľmi dôležité je vopred si prečítať aktualizovaný manuál k podávaniu žiadosti, v ktorom boli doplnené aj užitočné informácie súvisiace s častejšími kolami s menšou alokáciou," zdôraznil Jurikovič.

 

Po otvorení kola bude podľa neho možné na stránke zelenadomacnostiam.sk vyplniť elektronický formulár žiadosti. Okrem presného typu zariadenia je nutné mať k dispozícii aj údaje týkajúce sa miesta inštalácie. Tieto žiadateľ nájde v liste vlastníctva domu, v ktorom sa bude zariadenie využívať.

 

Podčiarkol, že vyplnenie žiadosti v elektronickom systéme neznamená, že žiadosť je ukončená. Pre ukončenie žiadosti je nutné čo najskôr potvrdiť záujem o poukážku prostredníctvom kliknutia na odkaz, ktorý je po požiadaní doručený na e-mailovú adresu zadanú v žiadosti.

 

Žiadatelia, ktorí potvrdia záujem o vydanie poukážky počas kola, dostanú prostredníctvom e-mailovej správy vyrozumenie o výsledku žiadosti v krátkom čase. Žiadatelia, ktorí potvrdia záujem o poukážku až po skončení kola, dostanú vyrozumenie o neúspešnej žiadosti do 24 hodín od otvorenia kola.

 

Informačný systém, ktorý slúži na prijímanie žiadostí o vydanie poukážky, pracuje podľa neho automaticky. Po vyplnení žiadosti obratom odosiela správu s výzvou a aktívnym linkom na potvrdenie záujmu na e-mailovú adresu, ktorú uvedie záujemca v žiadosti.

 

V prípade, že správa s výzvou nie je doručená do priečinka doručenej pošty v krátkom čase a e-mailová adresa bola vyplnená správne, je potrebné skontrolovať aj priečinok nevyžiadanej pošty – spam. Upozornil Jurikovič, že umiestnenie správy do priečinka spam alebo dlhší interval doručenia správy je vždy vecou individuálneho nastavenia na strane príjemcu a poskytovateľov e-mailovej služby, ktorí majú rôzne pravidlá doručovania a vyhodnocovania zasielaných správ.

 

SIEA nezodpovedá za technické podmienky, nastavenie e-mailovej komunikácie a súvisiacich služieb zo strany domácností, ani za technické problémy, ktoré sa môžu vyskytnúť na strane domácností v súvislosti s prijímaním správy s výzvou na potvrdenie záujmu o poukážku.

 

Pri vyhodnocovaní žiadostí informačný systém podľa Jurikoviča nezohľadňuje iba čas, kedy domácnosť potvrdí záujem o poukážku prostredníctvom odkazu doručeného v e-mailovej správe, ale aj uplatnenie uprednostňujúcich kritérií. V prípade kôl, ktoré budú zamerané len na podporu zariadení na výrobu tepla, môžu žiadatelia uplatniť dve uprednostňujúce kritériá. Najvyššiu prioritu má podpora zariadení na výrobu tepla v budovách, kde boli vykonané opatrenia na zníženie spotreby energie.

 

Druhé kritérium s menšou váhou súvisí podľa Jurikovičových slov s tým, či bude zariadenie využívané v lokalitách, kde nie sú vybudované systémy centralizovaného zásobovania teplom (CZT). Informačný systém žiadosti s uplatneným uprednostňujúcim kritériom automaticky posunie pri vyhodnocovaní pred žiadosti, ktoré kritériá uplatnené nemajú.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona