V Sierre Leone štrajkujú likvidátori mŕtvol eboly

NETKY.SK • 8 Október 2014, 15:10 • 2 min
V Sierre Leone štrajkujú likvidátori mŕtvol eboly

FREETOWN - Pohrebné tímy v Sierre Leone odmietajú pokračovať v likvidácii vysoko nákazlivých mŕtvych tiel ľudí, ktorí podľahli vírusu eboly.

slovakia

left justify in out

Telá tak zostávajú ležať na verejných priestranstvách hlavného mesta Freetown či doma. Podľa stredajších informácií tamojších médií totiž štát mešká s vyplácaním príplatkov za prácu v rizikovom prostredí. Členovia približne 600-členného likvidačného tímu preto prestali pracovať. Vláda tvrdí, že záležitosť sa im podarilo urovnať a problém je v banke, ktorá vyčlenené finančné prostriedky nedistribuovala načas. Zdržanie chce preto vyšetriť.

 

Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete, keďže sa prakticky nedá liečiť a neexistuje proti nej účinná očkovacia látka. Prejavuje sa zvracaním a hnačkou ako aj vnútorným a vonkajším krvácaním. Úmrtnosť môže dosahovať až 90 percent, v prípade terajšej epidémie je však zhruba 60-percentná. Vírusom, ktorý si v štátoch západnej Afriky od decembra 2013 vyžiadal už životy viac ako 3400 ľudí, sa nakazili aj dvaja pracovníci OSN. Jeden z nich v septembri zomrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies