V sídle Českého futbalového zväzu objavili skrytú kameru, prípad vyšetruje polícia

NETKY.SK • 18 Október 2013, 11:33 • 2 min
V sídle Českého futbalového zväzu objavili skrytú kameru, prípad vyšetruje polícia

PRAHA - Kauzu pripomínajúcu prípady zo špionážnych filmov rieši od štvrtka vedenie českého futbalu. V jeho strahovskom sídle sa totiž našla tajná kamera, ktorá bola namierená na kódovací panel bezpečnostného systému budovy. Tento nezvyklý nález už vyšetruje polícia.

slovakia

left justify in out

"Čakali sme, či je to len nejaký nepodarený aprílový žart, alebo či je to skutočné. Rozobrali sme to a zistili, že ide o reálnu kameru s reálnym záznamom," citoval Sport bezpečnostného manažéra FAČR Martina Syneckého. "Bolo to urobené amatérsky, ale celkom šikovne," dodal.

Na jej objavenie sa pritom prišlo celkom nezvyčajným spôsobom - kamera prelepená lepiacou páskou na presklených dverách zadného vchodu do sídla FAČR, jednoducho vo štvrtok spadla na zem. "Nevieme ako dlho tam bola, aj preto sme hneď zmenili všetky vstupné kódy," zdôraznil Synecký.

Neznámy páchateľ sa podľa všetkého dostal do budovy, aby s pomocou kamery zistil kód, ktorý by v nej odblokoval alarm. Tento prípad ale vraj nemá spojitosť s prebiehajúcou stávkarskou aférou. "Žiadne zásadné dokumenty, ktoré by sa dotýkali tejto aféry, tu nikdy neboli. Najskôr išlo len o obyčajný pokus sa sem vlámať a odcudziť tu napríklad elektroniku. Žiadna konšpirácia, len obyčajný zločin," uzavrel Synecký.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies