V sibírskom Irkutsku zomrelo na otravu alkoholom už 48 ľudí

NETKY.SK • 19 December 2016, 16:06 • 2 min
V sibírskom Irkutsku zomrelo na otravu alkoholom už 48 ľudí

MOSKVA - Na otravu podomácky vyrobeným alkoholom zomrelo v ruskom meste Irkutsk na Sibíri už 48 ľudí. Do nemocnice bolo prijatých celkovo 57 osôb, väčšina z nich v stave kómy. Ich stav lekári označili za vážny, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na okresného prokurátora v Irkutsku Stanislava Zubovského.

slovakia

left justify in out

Všetky postihnuté osoby pili nápoj vyrobený z peny do kúpeľa s obsahom alkoholu. Medzičasom sa Irkutsku našlo viac ako sto miest, kde sa falošný prípravok pod názvom Bojaryšnik (Hloh) predával. Odborníci ministerstva zdravotníctva zistili, že produkt obsahuje metanol a nemrznúcu zmes.

 

Na jednom z predmestí Irkutska, kde zaznamenali najvyšší počet otráv, polícia objavila dielňu na nelegálnu výrobňu alkoholu. Vyšetrovatelia v súvislosti s prípadom zadržali piatich distribútorov ilegálnej produkcie a zhabali vyše 2000 balení nebezpečnej zmesi.

 

Miestne úrady v Irkutsku vyhlásili v meste mimoriadny stav a zakázali predaj prípravkov na osobnú hygienu a čistiacich a pracích prostriedkov s obsahom alkoholu.

 

Ruský premiér Dmitrij Medvedev dnes na zasadnutí vlády vyzval sprísniť pravidlá na predaj tekutín s obsahom alkoholu. Vicepremiér Alexandr Chloponin informoval, že návrhy zákonov o sprísnení obchodovania s alkoholom budú prijaté v krátkom čase.

 

Otravy ľudí rôznymi tekutinami s obsahom alkoholu alebo podomácky vyrobeným alkoholom sú v Rusku pomerne bežné. Rozsah tohto problému je však obrovský: podľa niektorých odborníkov tinktúry a kozmetické prípravky s obsahom alkoholu pravidelne, ale nie podľa návodu, užíva viac ako desať percent Rusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona