V sibírskej Jakutskej republike vyčíňajú lesné požiare

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 07:48 • 2 min
V sibírskej Jakutskej republike vyčíňajú lesné požiare

V sibírskej Jakutskej republike vyčíňajú lesné požiare

slovakia

left justify in out

img

Letný detský tábor museli dnes evakuovať v dôsledku lesných požiarov v Jakutskej republike na ruskej Sibíri. Plamene sa medzitým blížia aj k hlavnému mestu republiky Jakutsk. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na miestne úrady.
      S dovedna 21 požiarmi na území Jakutskej republiky bojuje takmer 1500 hasičov a záchranárov. V tomto roku už oheň pohltil približne 1000 hektárov lesa.
      Z letného tábora, ktorý vlastní nadácia Children of Asia, evakuovali stovky detí. Plamene vyčíňajú vo vzdialenosti len 11 kilometrov od dediny Kačikacy, kde sa tábor nachádza.
      Ďalší rozsiahly lesný požiar, ktorý vypukol minulý týždeň, je teraz 60 kilometrov od Jakutska.
      Rusko sa snaží predísť opakovaniu situácie z vlaňajšieho leta, keď počas vlny enormných horúčav vznikli v európskej časti krajiny rozsiahle požiare, ktoré zabili 62 ľudí a tisíce ďalších pripravili o strechu nad hlavou.
      Požiare v zalesnených oblastiach Ruska nie sú počas suchého a horúceho leta zriedkavým javom. Vo väčšine prípadov je za ich vznikom nezodpovedné správanie sa ľudí v lesoch.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies