V severnom regióne Pikardia vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti

NETKY.SK • 8 Január 2015, 17:45 • 2 min
V severnom regióne Pikardia vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti

PARÍŽ - Najvyšší stupeň pohotovosti vyhlásili dnes v regióne Pikardia na severe Francúzska, kde dvojica údajných páchateľov parížskeho útoku mala prepadnúť čerpaciu stanicu. Oznámila to agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Predpokladaní páchatelia - bratia Said a Chérif Kouachiovci - po stredajšom útoku opustili Paríž autom značky Renault Clio. Podľa očitých svedkov majú samopaly typu kalašnikov a zrejme aj ručné protitankové granátomety. 
     

Denník Le Parisien uviedol, že podozriví dnes ukradli pohonné hmoty a jedlo na čerpacej stanici pri obci Villers-Cotterets, ktorá sa nachádza v departemente Aisne v Pikardii. Pohyb dvojice utečencov podľa francúzskych médií zaznamenali aj na území susedného departmentu Oise. Do Pikardie už boli vyslané početné policajné posily.
     

Francúzska polícia spustila v stredu večer rozsiahlu pátraciu akciu po páchateľoch útoku na redakciu, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a 11 zranených. V noci nadnes polícia zverejnila fotografie bratov Kouachiovcov. Tretí podozrivý Mourad Hamyd sa sám prihlásil na polícii v Charleville-Mézieres a je v policajnej väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies