V Severnom mori museli evakuovať dve ropné plošiny

NETKY.SK • 31 December 2015, 12:56 • 2 min
V Severnom mori museli evakuovať dve ropné plošiny

ŠTOKHOLM - Spoločnosti BP a ConocoPhillips nariadili dnes evakuáciu svojich zamestnancov z ropných plošín v Severnom mori.

slovakia

left justify in out

Plošiny ohrozuje odtrhnutý 110 metrov dlhý nákladný čln bez posádky plávajúci v rozbúrenom mori, ktorý sa blíži k ropným poliam ležiacim v nórskom sektore Severného mora.

 

Hovorca spoločnosti BP Jan-Erik Geirmo uviedol, že všetci pracovníci ohrozenej ropnej plošiny sú evakuovaní z preventívnych dôvodov, pričom čln, ktorý sa v dôsledku silného vetra odtrhol v stredu večer, sa pokúša ukotviť posádka vlečného remorkéra.

 

Hovorca spoločnosti ConocoPhillips pre agentúru Reuters potvrdil, že z plošiny v ropnom poli Eldfisk evakuovali 145 zamestnancov. "Z nich 95 sme prepravili na pobrežie, ostatných sme previezli na iné ropné plošiny," povedal hovorca a dodal, že spoločnosť zastavila ťažbu na ropných poliach Eldfisk a Embla.

 

Nórska ropná spoločnosť Statoil predtým oznámila, že jeden jej zamestnanec zahynul a dvaja utrpeli zranenia po tom, ako v stredu do plávajúcej plošiny na ropnom poli Troll narazila mohutná vlna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies