V severnom Japonsku sa nakopil sneh, zomreli traja ľudia a uviazli stovky áut

NETKY.SK • 21 December 2022, 09:00 • 2 min
V severnom Japonsku sa nakopil sneh, zomreli traja ľudia a uviazli stovky áut

JAPONSKO - Husté sneženie v severozápadnom Japonsku si od víkendu vyžiadalo najmenej troch mŕtvych, spôsobilo aj uviaznutie stoviek vozidiel na hlavných cestách, narušenie železničnej dopravy a výpadky elektriny v tisícoch domácností. V stredu to oznámili japonskí predstavitelia, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Husté sneženie v severných pobrežných oblastiach Japonska trvá od soboty, pričom sneh sa nakopil do výšky viac než dva metre v častiach prefektúr Niigata, Jamagata a Aomori. Príslušníci bezpečnostných zložiek pomáhali čistiť hlavné cesty v prefektúre Niigata, kde v jazdných pruhoch uviazli stovky áut a nákladných vozidiel s tovarom, pričom vytvorili rady dlhé vyše 20 kilometrov. Miestni dobrovoľníci spolu s príslušníkmi bezpečnostných zložiek pomáhali rozdávať jedlo a ďalšie potrebné veci ľuďom uviaznutým v autách dlhé hodiny. Počasie sa v utorok zlepšovalo, preto boli postupne rušené aj uzávery ciest, ale podľa predpovedí meteorológov má tento región okolo víkendu postihnúť ďalšia snehová víchrica. Ministerstvo hospodárstva, obchodu a priemyslu uviedlo, že v stredu ráno bolo bez elektriny ešte stále vyše 10.000 domácností, prevažne v prefektúre Niigata, a dodávky tovaru do obchodov meškali pre zatarasené cesty. Hasičský zbor hlásil tri úmrtia a desať ďalších ranených ľudí. Muž vo veku 85 rokov zomrel po páde do jamy, keď odpratával sneh v najhoršie zasiahnutom meste Kašiwazaki v Niigate. V prefektúre Hokkaido zahynula 63-ročná žena, ktorú rozdrvili dva kamióny, medzi ktoré sa dostala, keď sa snažila dostať z napadaného snehu. V prefektúre Akita spadol na zem 73-ročný muž, keď odstraňoval sneh zo strechy, a zomrel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona