V Severnej Kórei sa šíri nové ochorenie. Kim Čong-un nariadil karanténu

NETKY.SK • 20 Jún 2022, 09:44 • 2 min
V Severnej Kórei sa šíri nové ochorenie. Kim Čong-un nariadil karanténu

BRATISLAVA - Tamojšie úrady hovoria o akútnej črevnej epidémii, ktorá postihla v provincii Južné Hwanghe približne 800 rodín. Do oblasti už vyslali odborníkov.

slovakia

left justify in out

Prvé prípady sa začali objavovať vo štvrtok. Podľa zástupcov Južnej Kórey môže ísť o choleru alebo týfus. Krajinu v súčasnosti sužuje aj ochorenie COVID-19. 

 

img

 

Štátna tlačová agentúra v nedeľu informovala o prevencii voči novému ochoreniu. Zahŕňa karanténu a „intenzívne monitorovanie všetkých obyvateľov“ so špeciálnym zameraním na zraniteľné skupiny, akými sú deti a seniori. 

 

Odborníci už pracujú na tom, aby sa ochorenie v tejto kľúčovej poľnohospodárskej oblasti ďalej nešírilo. Vykonávajú rôzne opatrenia, ako napríklad dezinfekciu odpadových vôd s cieľom zabezpečiť pitnú vodu pre domácnosti. 

 

img

 

Štátna televízia v pondelok varovala, že ochorenie sa môže šíriť prostredníctvom jedla, nápojov a infikovaných vecí. Nutná je prísna izolácia pacientov. 

 

Líder krajiny Kim Čong-un nariadil karanténne opatrenia pre podozrivé prípady, aby úplne obmedzili šírenie vírusu. 

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ Nebojte sa kolonoskopie, hovorí skúsený špecialista



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies