V Severnej Kórei popravili tento rok už 15 vysokopostavených činiteľov

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:42 • 2 min
V Severnej Kórei popravili tento rok už 15 vysokopostavených činiteľov

SOUL - Už 15 vysokopostavených predstaviteľov popravili v Severnej Kórei od začiatku tohto roka. S odvolaním sa na poslancov parlamentu v Soule o tom dnes informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

V januári podľa správy napríklad popravili námestníka ministra lesného hospodárstva, ktorý sa odvážil kritizovať štátny plán zalesňovania krajiny. Popravy boli vykonané verejne.

 

Novinárom poskytli informácie dvaja poslanci juhokórejského parlamentu po tom, ako ich so záležitosťou na neverejnom zasadnutí oboznámili predstavitelia juhokórejskej tajnej služby.

 

Agentúra Reuters uviedla, že popravy nariadil severokórejský vodca Kim Čong-un, a to s cieľom potrestať činiteľov, ktorí spochybňovali jeho autoritu.

 

Pravidelné verejné popravy v KĽDR majú podľa kritikov upevniť moc v poradí tretieho člena vládnucej "dynastie" Kimovcov, ktorý sa ujal vlády len koncom roku 2011.

 

V roku 2013 dal Kim popraviť svojho strýka Čang Song-tcheka, ktorý bol svojho času považovaný za druhého muža v mocenskej hierarchií izolovanej komunistickej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona