V Severnej Kórei korupciu tvrdo trestajú: Šéfa armády údajne popravili

NETKY.SK • 10 Február 2016, 09:12 • 2 min
V Severnej Kórei korupciu tvrdo trestajú: Šéfa armády údajne popravili

SOUL - Náčelníka generálneho štábu severokórejskej armády popravili kvôli korupcii. Oznámila to dnes juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený z dianím v KĽDR.

slovakia

left justify in out

Armádneho generála Ri Jong-gila podľa citovaného zdroja popravili vo februári tohto roku. Vojenský hodnostár čelil obvineniam z korupcie a snáh o vlastné obohatenie. Vo funkcií náčelníka generálneho štábu Kórejskej ľudovej armády pôsobil od augusta 2013. Správu zatiaľ nebolo možné overiť z nezávislých zdrojov.

 

V máji minulého roku juhokórejské tajné služby informovali, že v Severnej Kórei popravili ministra obrany Hjon Jong-čchola obvineného z vlastizrady. V auguste sa zase objavila správa o údajnej poprave vicepremiéra Čcho Jong-gona, ktorý vraj prejavil nespokojnosť s politikou lídra krajiny Kim Čong-una.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies