V Severnej Kórei bolo slabé zemetrasenie, zrejme ako dôsledok jadrovej skúšky

NETKY.SK • 2 December 2017, 07:39 • 2 min
V Severnej Kórei bolo slabé zemetrasenie, zrejme ako dôsledok jadrovej skúšky

SOUL/PCHJONGJANG - Prirodzené zemetrasenie s magnitúdou 2,5 zaznamenala v sobotu juhokórejská meteorologická služba v okolí miesta jadrových skúšok Severnej Kórey. Išlo zrejme o dotrasy po septembrovej jadrovej skúške, informovala juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

K otrasom došlo o 07.45 h miestneho času v Kildžu, vzdialenom iba 2,7 kilometra od lokality Pchunggje, kde Severná Kórea uskutočnila začiatkom septembra šiesty jadrový test od roku 2006. V priebehu uplynulého roka tam vykonala dva skúšobné jadrové výbuchy.

 

"Kildžu je skalnatá oblasť a prirodzené zemetrasenia sa tam normálne nevyskytujú. Otrasy však mohli byť spôsobené geologickými zmenami po nedávnom jadrovom výbuchu," uviedol pre Jonhap predstaviteľ juhokórejskej meteorologickej služby, ktorý si neželal byť menovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies