V šestnásťfinálovej fáze sa v stredu v akcii predstavý až sedem klubov FL

NETKY.SK • 27 September 2016, 14:06 • 2 min
V šestnásťfinálovej fáze sa v stredu v akcii predstavý až sedem klubov FL

BRATISLAVA - Slovenská pohárová futbalová súťaž Slovnaft Cup 2016/2017 sa dostala do šestnásťfinálovej fázy. Známych je nielen 32 klubov, ktoré zostali v hre o celkový triumf, ale okrem vyžrebovaných dvojíc tohto 4. kola aj "pavúk" do ďalších kôl.

slovakia

left justify in out

Šestnásťfinálový itinerár zápasov je rozdelený až do troch hracích dní: po utorňajších troch stretnutiach ŠK Odeva Lipany - MŠK Žilina, MFK Skalica - ŽP Šport Podbrezová a FC Nový Život - MFK Zemplín Michalovce je v stredu na programe deväť duelov a zostávajúce štyri merania síl sú na programe na budúci týždeň v stredu 5. októbra. Hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsedku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale hneď nasleduje jedenástkový rozstrel.


V menoslove 32 klubov figuruje aj jedenásť z dvanástich účastníkov elitnej Fortuna ligy 2016/2017. Jediným klubom, ktorý sa neprebojoval do šestnásťfinále Slovnaft Cupu, je FK Senica. "Záhoráci" v 3. kole neuspeli na trávniku TJ Družstevník Veľké Ludince, keď po nerozhodnom výsledku 1:1 (po 90 minútach) podľahli v rozstrele zo značky pokutového kopu (3:5). Po utorňajšom vystúpení tria ŽIlina, Podbrezová, Michalovce sa z fortunaligistov v stredu 28. septembra predstaví dovedna sedem klubov: všetci sú favoriti vzájomných konfrontácií s mužstvami z nižších súťaží, hoci podľa pravidiel budú hrať na ihrisku súpera.


FC Spartak Trnava sa predstaví v stredajšom šestnásťfinále na trávniku druholigového AFC Nové Mesto nad Váhom, "andelov" po štyroch ligových dueloch bez víťazstva (3 remízy, domáca prehra s Michalovcami 2:3, pozn.) povzbudil víkendový triumf v Senici (1:0). "Každé víťazstvo je dôležité, situácia nebola dobrá, nevyhrali sme niekoľko zápasov za sebou. S Michalovcami sme prehrali po výkone, ktorý nebol hodný mena Spartaka Trnava, v sobotu v Senici to je vzpruha do ďalších zápasov. Jedna lastovička však leto nerobí, musíme sa pripraviť na stredajší pohárový duel ako aj na ďalší ligový súboj, v ktorom chceme získané body potvrdiť," vyjadril sa pre klubový web tréner Spartaka Trnava Miroslav Karhan.


Aj futbalisti Dunajskej Stredy sa víkendovou ligovou "generálkou" dobre naladili na Slovnaft Cup, v ktorom nastúpia v stredu popoludní na trávniku TJ Družstevník Liptovská Štiavnica. Hráči FC DAC 1904 sa dočkali triumfu v najvyššej slovenskej súťaži po dlhých piatich mesiacoch, v sobotu zdolali v Prešove domáceho nováčika 1. FC Tatran presvedčivo 3:0. O úvodný presný zásah sa postaral Peter Štepanovský." Víťazstvo sa nerodilo ľahko, ale moja ´trefa´ nám dosť pomohla. Konečne sme získali tri body. Zo srdca nám padol dosť veľký kameň. Myslím si, že táto výhra v Prešove nám veľmi prospela, ale teraz sa už sústredíme na stredajší pohárový zápas. Chceme postúpiť a v dobrých výsledkoch potom pokračovať aj v lige," citovala oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu slová 28-ročného futbalového univerzála Štepanovského.


V stredu sa v rámci šestnásťfinálového 4. kola Slovnaft Cupu predstavia z účastníkov Fortuna ligy aj obhajca pohárového prvenstva a úradujúci majster z Trenčína (súperom AS bude MŠK Thermál Veľký Meder), neúspešný finalista z uplynulej sezóny a úradujúci vicemajster ŠK Slovan Bratislava (nastúpi proti FK Slovenské Ďarmoty), v akcii budú i MFK Ružomberok, FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble a 1. FC Tatran Prešov. Ako posledný tím z Fortuna ligy zasiahne do 4. kola Slovnaft Cupu Spartak Myjava: v stredu 5. októbra na trávniku druholigového klubu FK Slovan Duslo Šaľa.

Program zostávajúcich stretnutí šestnásťfinálového 4. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu 2016/2017 (hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale hneď nasleduje jedenástkový rozstrel):

STREDA 28. septembra:


TJ Višňové - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (15.30), rozhoduje: Dohál
ŠKF Sereď - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (15.30), rozhoduje: Michlian
FK CSM Tisovec - FK Poprad (15.30), rozhoduje: Nemček
OFK Malženice - 1. FC Tatran Prešov (15.30), rozhoduje: Valášek
AFC Nové Mesto nad Váhom - FC Spartak Trnava (15.30), rozhoduje: A. Somoláni
TJ Družstevník Liptovská Štiavnica - FC DAC 1904 Dunajská Streda (15.30), rozhoduje: Vlčej
MŠK Thermál Veľký Meder - AS Trenčín (15.30), rozhoduje: Prešinský
FK Slovenské Ďarmoty - ŠK Slovan Bratislava (15.30), rozhoduje: Š. Leško
ŠK Slovan Šimonovany-Partizánske - MFK Ružomberok (16.00), rozhoduje: Krivošík


STREDA 5. októbra:


TJ Slovan Brvnište - FC Nitra (14.30), rozhoduje: Trenčanský
ŠKM Liptovský Hrádok - FC Lokomotíva Košice (15.00), rozhoduje: Chromý
FK Slovan Duslo Šaľa - Spartak Myjava (15.30), rozhoduje: Sedlár
TJ Družstevník Veľké Ludince - FK Spišská Nová Ves (15.30), rozhoduje: Fajčík


Dvojice šestnásťfinálového 4. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu 2016/2017 (zhora podľa "pavúka") - termín: 27., resp. 28. septembra 2016:


TJ Družstevník Liptovská Štiavnica - FC DAC 1904 Dunajská Streda
AFC Nové Mesto nad Váhom - FC Spartak Trnava
OFK Malženice - 1. FC Tatran Prešov
FK CSM Tisovec - FK Poprad
MFK Skalica - ŽP Šport Podbrezová
FK Slovan Duslo Šaľa - Spartak Myjava
ŠKF Sereď - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble
ŠK Odeva Lipany - MŠK Žilina
TJ Višňové - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
ŠKM Liptovský Hrádok - FC Lokomotíva Košice
FC Nový Život - MFK Zemplín Michalovce
TJ Slovan Brvnište - FC Nitra
TJ Družstevník Veľké Ludince - FK Spišská Nová Ves
FK Slovenské Ďarmoty - ŠK Slovan Bratislava
ŠK Slovan Šimonovany-Partizánske - MFK Ružomberok
MŠK Thermál Veľký Meder - AS Trenčín



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies