V šestici na súťaž tímov v St. Moritzi aj Adam Žampa, rozhodne sa ráno

NETKY.SK • 13 Február 2017, 17:56 • 2 min
V šestici na súťaž tímov v St. Moritzi aj Adam Žampa, rozhodne sa ráno

ST. MORITZ - Slovenská zjazdárska zostava na súťaž tímov svetového šampionátu má stále šancu na najsilnejšie zloženie. TASR to v pondelok večer potvrdila vedúca výpravy na MS v St. Moritzi Darina Kubeková.

slovakia

left justify in out

Súťaž je na programe v utorok o 12.00. "Ráno sa rozhodne o zložení štvorice. Nominovaní sú Adam a Andreas Žampovci, Matej Falat, Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová a Tereza Jančová," referovala Kubeková.

 

Plná slovenská zostava (v zložení Žampovci, Velez-Zuzulová, Vlhová) by nebola bez šance na výrazný výsledok. Súťaž sa ide paralelným a vyraďovacím spôsobom od osemfinále, ak je prihlásených viac, koná sa aj kvalifikácia k nasadeným do pavúka. Spôsobom muža na muža, žena na ženu sa v každom dueli rozdelia štyri body, v prípade stavu 2:2 o postupe rozhoduje lepší súčet dvoch najrýchlejších tímových časov oboch pohlaví.

 

Problém je v zdravotnom stave Adama Žampu a tým pádom aj v jeho pretekárskej fazóne. V pondelok absolvoval zjazd do kombinácie s nedoliečeným členkom a s boľavou pätou a na slalomovú časť už ani nenastúpil.

 

"Po tom páde v super-G som si udrel ľavý bok i pravú pätu a v lyžiarke ma to bolelo, tak mi dali v nemocnici povolené analgetiká. Po prvom doskoku som to však na trati začal opäť cítiť a už som to mal vo vedomí. Pôjdem ešte na kontroly a pokojne si to dám napichať, len aby som mohol štartovať v súťaži tímov. Strašne by sok rád štartoval, len netreba zabúdať, že sme nie sme na nejakej okresnej súťaži, ale na majstrovstvách sveta. Šanca je vždy, ale treba zvážiť, aby to bolo rozumné rozhodnutie," konštatoval v pondelok napoludnie Adam Žampa.

 

V tíme Nemecka sú lídri Felix Neureuther a Viktoria Rebensburgová, obaja viacnásobní víťazi pretekov Svetového pohára i medailisti z vrcholných podujatí.

 

Rebensburgová je olympijská víťazka v obrovskom slalome a Neureuther patrí už desaťročie do najužšej špičky slalomu. Víťaz tohto duelu sa vo štvrťfinále stretne s úspešným z dvojice Taliansko-Argentína.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona