V Serii A najhorší štart obhajcu od roku 1941, Allegri: Pokoj.

NETKY.SK • 31 August 2015, 13:06 • 2 min
V Serii A najhorší štart obhajcu od roku 1941, Allegri: Pokoj.

TURÍN - Taliansky futbalový majster Juventus Turín ešte nikdy nemal taký zlý ligový štart. V prvých dvoch kolách Serie A zaznamenal dve prehry, keď najprv doma padol s Udinese 0:1 a v nedeľu prehral na ihrisku vicemajstra AS Rím 1:2. Slovenský reprezentant Norbert Gyömbér v drese "vlkov" do súboja nezasiahol a absolvoval ho na lavičke náhradníkov.

slovakia

left justify in out

Úradujúci taliansky majster naposledy vstúpil do ligy dvoma prehrami za sebou v roku 1941, keď sa takáto nepríjemnosť stala Bologni. "Stará dáma" pritom na Apeninskom polostrove posledné roky dominuje a majstrovský titul z minulej sezóny bol pre ňu štvrtým v rade (celkovo 31.).

 

Pod triumf "vlkov" sa gólovo podpísala dvojica bosnianskych reprezentantov - Miralem Pjanič skóroval v 61. minúte z priameho kopu a o 18 minút neskôr sa Edin Džeko presadil hlavičkou. Hostia dohrávali desiati, keď červenú kartu videl francúzsky obranca Patrice Evra v 78. minúte a už o pár sekúnd nato inkasovali z hlavy Džeka. V 89. minúte síce skorigovali po zásahu Paula Dybalu, ale viac už neurobili. Už v 66. minúte ešte videl červenú kartu z lavičky Rubinho za nešportové správanie.

 

Napriek dvom prehrám zachováva tréner "zebier" Massimiliano Allegri "pokoj Angličana". "To, že máme na konte nula bodov, ma neznepokojuje. Aj to sa vo futbale stáva. Áno, budeme to musieť dohnať, ale máme čas aj kvalitu, aby sa nám to podarilo. Musíme si zachovať pokoj, čisté hlavy a prekonať to, čo robíme zle," citovala agentúra Reuters kouča účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016, v ktorej jeho tím v mimoriadnej silnej D-skupine vyzve Manchester City, FC Sevillu a Borussiu Mönchengladbach.

 

Juventusu chýbajú pre zranenia viaceré opory, a preto mu padne vhod reprezentačná prestávka. "Keď sa po nej vrátime, už by mal byť k dispozícii Claudio Marchisio, a ani Sami Khedira už nebude ďaleko od návratu. Alvaro Morata bude v lepšej kondícii a Juan Cuadrado, Mario Mandžukič aj Dybala už budú viac s tímom zohratí," dodal Allegri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies