V Seredi, Trnave a ďalších mestách sa dnes budú čistiť rieky i potoky

NETKY.SK • 27 September 2020, 08:37 • 2 min
V Seredi, Trnave a ďalších mestách sa dnes budú čistiť rieky i potoky

Dobrovoľníci sa zapoja do aktivity s názvom „Zaži čisté rieky“, ktorú organizuje organizácia Human Health Institute (HHI).

slovakia

left justify in out

Bratislava – Pôjde o celosvetovú udalosť, keď sa do čistenia riek od odpadkov zapájajú mnohé krajiny. Tlačovej agentúre Slovenskej republiky to prezradila environmentálna špecialistka a projektová manažérka Lucia Olívia Ďurčová.

 

Pridajú sa aj slovenské mestá Bratislava, Komárno, Banská Bystrica, Košice, Senica, obec Budmerice (okres Pezinok) či Marcelová (okres Komárno).
 

img

 

Takýmto spôsobom chcú aktivisti upozorniť na dosahy odpadu v prírode. Účastníci tak podľa Ďurčovej prispejú aj k tomu, aby v životnom prostredí zostali biotopy a ohrozené druhy rastlín a živočíchov v SR.

No pomôžu aj vlastnému zdraviu a zdraviu Slovákov. "Keď odpad skončí vo vodách, dostáva sa to aj do rýb, znečisťuje prostredie a ľudia potom tú vodu mnohokrát aj pijú," prezradila projektová manažérka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona