V Seredi šoféroval auto 11-ročný chlapec, sedeli v ňom ďalšie dve osoby

NETKY.SK • 22 Február 2023, 14:40 • 2 min
V Seredi šoféroval auto 11-ročný chlapec, sedeli v ňom ďalšie dve osoby

SEREĎ - V Seredi šoféroval osobné auto 11-ročný chlapec. Všimol si to občan, ktorý zalarmoval políciu. Tá vozidlo zastavila. Okrem chlapca sa v ňom viezla aj jeho stará mama spolu s majiteľkou auta. Skončili na policajnom oddelení.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová. "Okolnosti, za ktorých chlapec šoféroval, naďalej preverujeme. Vzhľadom na to, že dieťa nie je možné postihnúť za priestupok, polícia rieši osoby, ktoré mu umožnili auto šoférovať. V zmysle zákona o priestupkoch je za priestupok v doprave spoluzodpovedná majiteľka vozidla," uviedla hovorkyňa. Doplnila, že umožnenie dieťaťu šoférovať auto je nielen protiprávne, ale aj maximálne nezodpovedné a najmä veľmi riskantné. Osoby, ktoré nie sú držiteľmi vodičského oprávnenia, nesmú sadnúť za volant. "Dospelé osoby sa nesmú nikdy dieťaťom uprosiť na čo i len krátku jazdu autom. Dieťa totiž nedokáže správne vyhodnotiť situáciu v premávke, môže spanikáriť a spôsobiť tak rôzne kolízne situácie. V prípade vážnej nehody neprevezme zodpovednosť maloleté dieťa, ale tí, ktorí mu šoférovanie umožnili a zverili mu tak auto do rúk," uviedla hovorkyňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies