V Seredi ľudia bez domova nezostali bez strechy nad hlavou

NETKY.SK • 16 December 2017, 09:52 • 2 min
V Seredi ľudia bez domova nezostali bez strechy nad hlavou

SEREĎ – Mesto Sereď otvorilo nocľaháreň pre ľudí bez domova a ľudí v núdzi. Nachádza sa v budove bývalej základnej školy na Garbiarskej ulici a nahrádza podobné zariadenie, ktoré pôvodne prevádzkovala Trnavská arcidiecézna charita.

slovakia

left justify in out

K dispozícii je tu 12 postelí a ďalšie matrace, ktorými je možné v prípade potreby rozšíriť kapacitu nocľahárne. Za noc v teple majú bezdomovci platiť 80 centov.

Mesto Sereď zabezpečilo vybavenie nocľahárne a troch kvalifikovaných pracovníkov, ktorí v noci vykonávajú dozor. „Hlavne počas chladných zimných mesiacov bude nocľaháreň útočiskom pre všetkých, ktorí sa ocitli bez strechy nad hlavou. Stačí len zaklopať na dvere a dodržiavať pravidlá, ktoré platia v takýchto typoch zariadení,“ povedal Martin Tomčányi, primátor Serede. Nocľaháreň je prevádzkovaná denne, vrátane víkendov a sviatkov, od 19:00 do 7:00. Ľudia bez strechy nad hlavou môžu prísť medzi 19:00 a 21:00, potom sa zariadenie zatvára.

Pomocnú ruku pri vybavovaní tohto zariadenia podala aj spoločnosť Amazon, ktorá v Seredi pôsobí. V jedálni spoločnosti sú vešiaky a odkladacie nádoby, kam môžu zamestnanci darovať teplé oblečenie, deky a posteľnú bielizeň. Amazon venoval aj pätnásť matracov na zvýšenie kapacity zariadenia. S vybavením nocľahárne pomohla aj Vojenská podporná nadácia SR a ľudia, ktorí priniesli uteráky a ďalšiu pomoc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies