V septembri budú mať v obci Slovenský Grob Kráľovstvo husaciny

NETKY.SK • 6 August 2016, 17:49 • 2 min
V septembri budú mať v obci Slovenský Grob Kráľovstvo husaciny

BRATISLAVA - Začiatkom septembra vznikne v obci Slovenský Grob Kráľovstvo husaciny.

slovakia

left justify in out

Zameriavať sa bude na tradičné produkty regiónu. Ako agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka z Bratislavského samosprávneho kraja Veronika Beňadiková, bratislavský región sa rozhodol vziať pod svoje krídla všetko tradičné, čo sa v ňom nachádza, a postupne to predstavuje nielen za hranicami kraja, aj za hranicami republiky.


Medzi regionálne tradície v Slovenskom Grobe patrí husacina. V obci a jeho okolí sa podáva už viac ako 200 rokov a len v roku 2015 si ju do Slovenského Grobu počas sezóny prišlo vychutnať 75-tisíc ľudí. Od 3. septembra sa obec stane aj oficiálnym Kráľovstvom husaciny so všetkým, čo k nemu patrí. Bude mať svoju hymnu, erb aj sochu. Dekrét Cechu husacinárov odovzdá Mária Terézia so sprievodom počas Dní otvorených husacinárskych prevádzok.


Oficiálny začiatok Kráľovstva husaciny bude spojený s dvoma dňami zábavy a hodovania. Okrem otvorených husacinárskych prevádzok sa ľudia môžu tešiť tiež na trhovníkov s regionálnymi produktmi v rámci Farm Festu, hudobníkov či slávnostné odhalenie sochy husi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies