V Šenkviciach sa rozdávali majstrovské tituly v motokrose

NETKY.SK • 9 September 2013, 16:24 • 2 min
V Šenkviciach sa rozdávali majstrovské tituly v motokrose

ŠENKVICE – Talianska jazdkyňa Kiara Fontanesi obhájila v kategórii WMX svoj titul z minulého roka. Posledným majstrom sveta v motokrose v kategórii MX3 sa stal Slovinec Klemen Gerčar. Medzinárodná motocyklová federácia seriál MX3 od budúceho roka ruší.

slovakia

left justify in out

Najväčšou favoritkou ženskej kategórie bola 19-ročná Talianka Kiara Fontanesi, ktorej stačilo nazbierať 7 bodov, aby sa stala majsterkou sveta. Do záverečnej časti seriálu nastúpila totiž so 43-bodovým náskokom. Potrebných pár bodov dohnala už v prvej jazde a obhájila tým svoj titul z minulého roka. Na štart sa postavili aj dve Slovenky, Miriam Závacká skončila na 19. mieste a na 21. priečke  iba 15-ročná  Lea Idešicová, ktorá nastupovala na štart s bolesťami po zranení členka.

Napínavý súboj top jazdcov rozhodla až druhá finálová jazda. Prvú skomplikovala hromadná kolízia hneď po štarte, v ktorej stratili cenné sekundy aj favoriti Richier a Gerčar. Zo nevýhodnej poslednej pozície po páde sa Slovinec prebojoval na siedme miesto po prvej jazde. Z napínavého súboja v druhej jazde vyšiel víťazne Francúz Florent Richier pred Čechom Františkom Smolom. Pre Slovinca Gerčara znamenalo 6. miesto v druhej jazde 6-bodový náskok v seriále, a vyslúžil si titul majstra sveta. „Bol to môj sen už keď som bol dieťa, a dnes som si ho splnil,“ povedal Gerčar hneď po svojej jazde. Čech Martin Michek oslavoval striebro, Rakúšan Matthias Walkner, ktorý vyhral prvú jazdu, zase bronz. Spomedzi 18 štartujúcich Slovákov sa umiestnil najlepšie Tomáš Šimko na 16. mieste.

 Majstrovský seriál MX3 sa odohral v areále Starej tehelne posledný krát. Medzinárodná motocyklová federácia na júnovom zasadnutí vo Švajčiarsku túto kategóriu zrušila. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies