V Senici s pohárovými ambíciami a rozpočtom 1,9 milióna eur

NETKY.SK • 10 Júl 2012, 04:53 • 2 min
V Senici s pohárovými ambíciami a rozpočtom 1,9 milióna eur

V Senici s pohárovými ambíciami a rozpočtom 1,9 milióna eur - Futbal Slovenský futbalový klub FK Senica deklaroval pred štartom novej sezóny Corgoň ligy 2012/2013 pohárové ciele, resp. úspešné vystúpenie v aktuálnom ročníku Európskej ligy UEFA.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový klub FK Senica deklaroval pred štartom novej sezóny Corgoň ligy 2012/2013 pohárové ciele, resp. úspešné vystúpenie v aktuálnom ročníku Európskej ligy UEFA. Na predsezónnej tlačovej konferencii v press priestoroch FK vystúpili s týmito plánmi prezident klubu Viktor Blažek, tréner A-mužstva Zdeněk Psotka, ako aj kapitán tímu Tomáš Kóňa.
      "Pred aktuálnym ročníkom sme zvýšili rozpočet o 200.000 eur. Jeho aktuálna výška predstavuje 1,9 mil. eur. K tejto sume treba pripočítať investíciu vo výške 2,8 mil. eur, ktorú plánujeme vložiť do prestavby štadiónu. Rekonštrukcia sa začína už v decembri 2012 výkopovými prácami. Ak pôjde všetko podľa plánu, tak v marci budúceho roka by mali byť sfinalizované tribúny za bránami. Veríme, že nové miesta budú verejnosti sprístupnené už na začiatku jari 2013. Zvyšné prostriedky budú investované najskôr do protiľahlej tribúny a nakoniec príde na rad aj hlavná tribúna. Posledná fáza prestavby by mala byť ukončená v roku 2015," cituje klubový web Blažeka, ktorý dodal: "Do aktuálneho ročníka sme vstúpili prostredníctvom úvodného zápasu prvého predkola Európskej ligy. V Budapešti sme proti MTK uhrali remízu 1:1. Naším cieľom je postúpiť a vyzvať na súboj APOEL Nikózia. V kontinentálnej súťaži chceme zohrať dôstojnú rolu. V súvislosti s ligovou súťažou máme opäť pohárové ciele. Cez Corgoň ligu resp. cez Slovenský pohár sa chceme znova kvalifikovať do európskych súťaží."
      Najväčšiu zmenu zaznamenali Záhoráci na poste trénera. Stanislava Grigu po dvoch rokoch vystriedal pri kormidle český kouč Zdeněk Psotka, ktorý do Senice prišiel zo Sigmy Olomouc. "V Senici a vlastne aj na Slovensku som nováčik. Po príchode k mužstvu som sa zoznámil s kádrom. Ten sa v porovnaní s uplynulou sezónou výrazne zmenil. Odišlo množstvo hráčov vrátane silnej trojice – Bolek, Gorosito, Strnad. Počas krátkeho času sme sa snažili tieto straty nahradiť. V tejto súvislosti by som rád vyzdvihol kvalitnú spoluprácu s prezidentom klubu Viktorom Blažekom i športovým riaditeľom Dušanom Vrťom. Prebrali sme spolu veľa mien. Pri debatách o dopĺňaní jednotlivých postov sme brali do úvahy viacero faktorov. Okrem športovej výkonnosti aj výhodnosť z pohľadu klubu. Stále máme ešte otvorenú jednu-dve pozície. V najbližšom období by sme mali otázku kádra definitívne doriešiť. Teší ma, že do mužstva pribudli aj hráči pochádzajúci z regiónu. Matej Krajčík aj Pavol Masaryk sú hladní po úspechu v domácom prostredí. Prijalo ich aj tunajšie prostredie," povedal 38-ročný lodivod Senice.
            V lige hodlajú Záhoráci nadviazať na minulú sezónu. "V lige chceme nadviazať na umiestnenia z uplynulých ročníkov. Pokúsime sa o to trošku odlišným štýlom, akým sa Senica prezentovala doteraz. Do každého stretnutia ideme s cieľom vyhrať. Body sa počítajú až na konci súťaže. Ak budeme pri konečnom účtovaní úspešní, budeme spokojní," povedal Psotka, ktorý je pred domácou odvetou s MTK (štvrtok 12. júla o 19.30 h) optimistom: "Máme vysoké ambície. Kontinentálna súťaž je veľkým lákadlom. Zápasom v Budapešti sa nám podarilo získať pre Senicu historicky prvý bod a dosiahli sme aj prvý európsky gól. Radi by sme našu snahu zavŕšili aj premiérovým postupom ďalej."
      Novým kapitánom Senice bude Tomáš Kóňa, ktorý post prevzal po Jánovi Gajdošíkovi, resp. Petrovi Bolekovi. "Do tímu prišlo veľa nových hráčov. Zatiaľ sa spoznávame. Na ihrisku i mimo neho. V tíme vládne výborná klíma. Kým budeme mať výsledky, určite bude všetko v poriadku. O ambíciách je pred sezónou vždy ťažké hovoriť. Bude to znieť ako klišé, ale do každého zápasu chceme ísť s cieľom vyhrať. Do tímu prišlo veľa zvučných mien, tie ale úspech nezaručujú. Musíme hrať dobre na ihrisku. Chcem chalanov na ihrisku viesť a pomôcť mužstvo k čo možno najlepším výsledkom," povedal Kóňa.
      V príprave odohrala Senica 9 zápasov, z toho štyri na sústredení v Rkúsku, s bilanciou 3-3-3, najlepším strelcom bol trojgólový Blackburn.

      pohyb v kádri:
      odišli: prestup Petr Bolek (Viktoria Plzeň), koniec zmluvy Tomáš Strnad (Hradec Králové), koniec hosťovania Nicolas Gorosito (Slovan), Pedro Leal (návrat do Kostariky), odišli na hosťovanie Luis Furtado de Oliveira Bolinha (ViOn Zlaté Moravce), dlhodobo zranení Ján Gajdošík, Róbert Pillár
      prišli: na prestup Matej Krajčík (Jablonec), Pavol Masaryk (Ružomberok), Erich Brabec (Sparta Praha), Miroslav Štěpánek (Hamburger SV), prišli na hosťovania Milan Švenger (Sparta Praha), Martin Frýdek (Sparta Praha), Martin Babic (ViOn ZM), Adam Varadi (Sigma Olomouc), Václav Koutný (Sigma Olomouc), návrat z hosťovania Michal Šulla (Vrbové)

      aktuálny káder:
      brankári: Milan Švenger, Pavol Kamesch, Michal Šulla, Ján Malec
      obrancovia: Matej Krajčík, Erich Brabec, Petr Pavlík, Miroslav Štěpánek, Martin Frýdek, Peter Štepanovský, Václav Koutný
      stredopoliari: Tomáš Kóňa, Juraj Križko, Martin Ďurica, Jaroslav Černý, Stef Wijlaars, Martin Babic, Jaroslav Diviš, Jan Kalabiška, Adam Varadi
      útočníci: Rolando Blackburn, Pavol Masaryk, Lamine Diarrassouba, Petr Hošek

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies