V Senici je po nevydarenej jeseni hráčsky prievan, skúšať budú aj Srba Markoviča

NETKY.SK • 10 Január 2017, 13:42 • 2 min
V Senici je po nevydarenej jeseni hráčsky prievan, skúšať budú aj Srba Markoviča

SENICA - V zimnej príprave sú od pondelňajšieho popoludnia aj hráči FK Senica. Po jesení predposledný tím najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa pustil do boja s naháňaním tréningových objemov a kilometrov v domácich podmienkach pod vedením trénerskej dvojice Miroslav Mentel - Michal Ščasný a v značne pozmenenej zostave oproti nevydarenej jeseni.

slovakia

left justify in out

V Senici sa dohodli na ukončení zmlúv so Španielom Pedrom Astrayom Lópezom, Ghančanom Paulom Quayem, Kamerunčanom Alainom Richardom Ebwellem a ďalším Španielom Albertom Delgadom. Českého stopéra Davida Březinu si vyžiadala z hosťovania materská Sparta Praha, Jakubovi Kosorinovi sa skončila profesionálna zmluva a už sa dohodol s Dunajskou Stredou.


"Na prvom tréningu sa objavili aj nové tváre. Defenzívny stredový univerzál Michal Mravec predtým pôsobil vo fínskom Rovaniemi, kde si zahral aj Európsku ligu UEFA. Odchovanec žilinského futbalu je prvým slovenským hráčom draftovaným do zámorskej Major League Soccer, kde si ho vybral Sporting Kansas. Dvadsaťdeväťročný futbalista prešiel v USA univerzitnou NCAA v drese University of Alabama a má na svojom konte pôsobenie aj v holandskom Emmene či poľskom klube Podbeskidzie Bielsko-Biala. Na skúške sú v našom klube aj stopér Josef Kvída, ktorého materským klubom je FK Příbram a ďalší odchovanec žilinskej akadémie, 20-ročný Patrik Krčula. Kvída zatiaľ naposledy pôsobil v Slavoji Vyšehrad a Krčula hral druhú najvyššiu českú súťaž v drese FK Frýdek-Místek," informuje FK Senica v tlačovej správe.


V utorok sa k mužstvu pripojí na skúšku srbský ofenzívny stredový hráč Ivan Markovič, ktorý má za sebou pôsobenie v kórejskom klube Gjongnam, bulharských tímoch Černo More Varna, CSKA Sofia či v gréckom Levadiakose. "Dvadsaťdvaročný futbalista je produktom slávneho Partizana Belehrad a mohol by byť výrazným oživením našej ofenzívnej fázy hry. Všetky ďalšie pohyby v kádri, smerom von či do mužstva, budú závisieť od množstva rokovaní, ktoré sa v týchto dňoch intenzívne vedú v klube," pridali ďalšie informácie kluboví funkcionári.


V kabíne sa okrem novicov objavili aj staronové tváre - senickí odchovanci Jakub Krč, Matej Kosorin a Nikolas Včelka. Posledný menovaný je kmeňovým hráčom Vysočiny Jihlava a jeho prípadne hosťovanie v domácom prostredí je takisto v štádiu riešenia.


"Zatiaľ nám v kádri chýbajú dvaja reprezentanti, ktorými sú Michal Šulla a Martin Červeňák. Prvý menovaný je s A-tímom v SAE, druhý v osemnástke na Memoriáli Valentina Granatkina v ruskom Petrohrade. Máme troch nových hráčov a troch odchovancov, ktorí sa nám vrátili z hosťovaní. Káder nie je široký, je tu 15 hráčov do poľa, z toho traja na skúšku. V najbližších dňoch by sa mali prísť predstaviť ďalší dvaja futbalisti. Konkretizovať zatiaľ nechcem, uvidíme, ako sa osvedčia," uviedol tréner Miroslav Mentel pre periodikum MY-Záhorie a dodal:

 

"Nikdy som nebol veľký zástanca dlhých príprav. V nich sme síce boli na Slovensku majstrami sveta, ale dôležitá je tá hlavná časť. Ja by som bol radšej, ak by tie prípravy boli kratšie. Čo sa týka tréningového procesu, nevidím veľký rozdiel v prípravnom alebo súťažnom. Kondičná stránka sa dá nabrať aj ťažkými zápasmi."


Seničania budú trénovať len v domácich podmienkach. Plán prípravných zápasov A-mužstva zahŕňa šesť stretnutí, prevažne so zahraničnými súpermi. Po úvodnom dueli 14. 1. s druholigovým ŠKF Sereď nasleduje 21. januára ďalší domáci súboj - proti českému druholigistovi Slezský FC Opava. Hráči FK Senica si potom zmerajú sily s maďarským tímom MTK Budapešť (27. 1.), ďalším účastníkom českej druhej ligy SK Sigma Olomouc (1. februára), poľským druholigovým klubom Podbeskidzie Bielsko-Biala (4. 2.) a generálkou na jarnú časť bude 11. februára domáci duel proti prvoligovému českému mužstvu 1. FC Slovácko.

Káder na úvodnom tréningu A-mužstva FK Senica v zimnej príprave pred jarnou časťou sezóny 2016/2017:


Brankári: František Plach, Benjamin Száraz (Michal Šulla si plní reprezentačné povinnosti)


Hráči v poli: Igor Gončar, Róbert Pillár, Samuel Mráz, Adrián Kopičár, Miloš Kratochvíl, Daniel Turyna, Luboš Hušek, Peter Varga, Filip Blažek, Nikolas Včelka (skúška, Vysočina Jihlava/ČR), Michal Mravec (naposledy RoPS Rovaniemi/Fín.), Josef Kvída (skúška, FK Příbram/ČR), Patrik Krčula (skúška, FK Frýdek-Místek/ČR), Matej Kosorin, Jakub Krč (obaja návrat z hosťovania v ŠKF Sereď), Martin Červeňák (plní si reprezentačné povinnosti v SR "18" na Memoriáli V. Granatkina v ruskom Petrohrade)

Prehľad stretnutí FK Senica v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017:


14. januára 2017: FK Senica - ŠKF Sereď (II. liga)
21. januára: FK Senica - Slezský FC Opava (ČR-II. liga, 12.00 h)
27 januára: MTK Budapešť (Maď.) - FK Senica (13.00)
1. februára: SK Sigma Olomouc (ČR-II. liga) - FK Senica (dejisko a začiatok duelu sa ešte upresní)
4. februára: Podbeskidzie Bielsko-Biala (Poľ.-II. liga) - FK Senica (dejisko a začiatok zápasu sa ešte upresní)
11. februára: FK Senica - 1. FC Slovácko (ČR, 17.00)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies