V Senici bez alibizmu, Vrťo: Chceme späť do pohárovej Európy

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 15:14 • 2 min
V Senici bez alibizmu, Vrťo: Chceme späť do pohárovej Európy

SENICA - Slovenský futbalový klub FK Senica vstupuje do novej sezóny Fortuna ligy 2015/2016 opäť s pohárovými ambíciami. Aj o nich, o letnej príprave či o pohybe v kádri informovali Záhoráci na utorňajšej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Senica hrá elitnú slovenskú ligu od roku 2009, odvtedy sa dvakrát stala vicemajstrom a trikrát sa pozrela do Európskej ligy. "Do sezóny ideme s rozpočtom 1,3 milióna eur. Ďakujeme najmä silným partnerom a najmä majiteľskej spoločnosti OMS, vďaka ktorej tu všetci môžeme robiť to, čo nás baví. Na štadióne by mali byť novinky. V súčasnosti sa realizuje vyhrievaný trávnik a turniketový systém. Ceny vstupného ostávajú nezmenené a takisto permanentiek, a to aj napriek tomu, že sa nám zvýšili náklady s tým spojené," citoval oficiálny web klubu mediálneho manažéra klubu Milana Ondruša.
     

Ambície pred nadchádzajúcou sezónou FL priblížil športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo. "Nebudeme alibisti. Nebudeme hovoriť, že chceme hrať v pokojnom strede tabuľky. Hoci sme mužstvo príliš neposilnili, chceme hrať o špicu. Máme aj tento rok pohárové ambície. Náš káder má silu, má charakter a dokáže byť konkurencieschopný v našej najvyššej futbalovej súťaži. Z tímu odišla ikona klubu Tomáš Kóňa, ktorý zamieril do konkurenčnej Myjavy. Prišiel Zoltán Kontár, ktorý by mohol hrať v základnej zostave. Stále máme priestor na dve prípadné posily. Uvidíme, či sa nám ich podarí priviesť," povedal médiám Vrťo. Na transfer listine je Tomáš Majtán.
     

Trénerom Senice bude v novej sezóne Eduard Pagáč, jeho asistentom Jozef Dojčan. Trénerské duo je s prípravou spokojné. "Veľmi ma teší najmä fakt, že všetci chalani, až na zraneného Mareka Pittnera, absolvovali celú letnú prípravu bez zranenia. Som veľmi spokojný s prístupom chalanov počas tréningov aj prípravných zápasov. Som spokojný najmä s tréningovou morálkou a odhodlanosťou. Čo sa týka samotnej prípravy, odohrali sme sedem prípravných stretnutí, len raz sme prehrali. Porazili sme mužstvá ako Ostrava a Slovácko. Samozrejme, výsledky môžu  byť trocha zradné, až samotná liga ukáže, ako sme pripravení," uviedol tréner Pagáč. Novým kapitánom FK Senica je český stopér Petr Pavlík: "Všetci sa už tešíme na ligu. Tešíme sa na našich fanúšikov. V tíme je viacero mladíkov, ale aspoň pri nich omladneme aj my. Viacero z nich okúsi ligu po prvýkrát. Sú to všetci ale šikovní futbalisti. My si v lige veríme, máme charakter a sme ambiciózni," naznačuje nový kapitán Pavlík.
     

V príprave Senica odohrala sedem zápasov, 5-krát vyhrala.
     

V tíme Senice je momentálne až 15 odchovancov z vlastnej liahne. Ide o napĺňanie dlho prezentovanej filozofie FK Senica. "Toto je cesta, ktorou sa chce FK Senica uberať. Chalani dostanú príležitosť, už je to len na nich, ako si s ňou poradia," dodal Vrťo a doplnil interesantnú informáciu, keďže v septembri čaká senickú 19-ku Liga majstrov. "Prvého septembra je žreb Ligy majstrov. Na ňom spoznáme meno nášho súpera. Budeme sa snažiť vzorne reprezentovať nielen Senicu, ale celý slovenský futbal."
     

Rozpočet klubu je 1,3 milióna eur, permanentky sa predávajú od 40 do 70 eur, fanklub Železná únia má 50-percentnú zľavu. Vstupné bude od 2 do 5 eur (ženy, deti a dôchodcovia 50% zľava, ZŤP-S zdarma).

      

odchody:      

Lukáš Opiela, Pavel Čermák, Július Gombala (všetci koniec zmluvy), Tomáš Kóňa (Spartak Myjava), Zdeno Filípek (na hosťovanie do FC Rohožník), Tomáš Majtán (na transfer listine)     

príchody: Zoltán Kontár (hosťovanie z Petržalky), Marek Rajník (z dorastu), Ivan Hladík (návrat z hosťovania v Rimavskej Sobote), Peter Šenk (návrat z hosťovania v Skalici)

     

káder FK Senica na novú sezónu 2015/2016:      

brankári:  Michal Šulla, Martin Junas, Benjamin Száraz      

obrancovia: Petr Pavlík (K), Róbert Pillár, Marek Pittner, Erik Otrísal, Zoltán Kontár, Jakub Čunta, Ivan Hladík      

stredopoliari: Luboš Hušek, Filip Hlohovský, Jan Kalabiška, Jozef Dolný, Tomáš Komara, Denis Ventúra, Timotej Královič, Jakub Krč, Dominik Malý, Marek Rajník
     

útočníci: Jakub Kosorin, Samuel Mráz     

Realizačný tím:      

Eduard Pagáč - hlavný tréner      

Jozef Dojčan - asistent      

Miroslav Mentel - tréner brankárov      

Tomáš Vacula - kondičný tréner      

Martin Šnegoň - vedúci mužstva      

Radovan Hyža – lekár     

Ján Šimek – masér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies