V Senci semifinalista ME "21": Mladí Slováci chcú uspieť!

NETKY.SK • 13 November 2013, 12:07 • 2 min
V Senci semifinalista ME "21": Mladí Slováci chcú uspieť!

SENEC - Na slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov čakajú v priebehu štyroch dní dve vystúpenia v kvalifikácii o postup na ME 2015 do Česka.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Ivana Galáda v 3. skupine najskôr privítajú vo štvrtok 14. 11. o 20.15 h v Senci rovesníkov z Holandska a následne v pondelok 18. 11. nastúpia o 11.00 h SEČ v Gori proti hráčom domáceho výberu Gruzínska. "Radi by sme si po týchto dvoch zápasoch udržali súčasné postavenie a zostali na barážovej priečke," uviedol kouč I. Galád.

Hráči slovenskej "dvadsaťjednotky" dosiaľ absolvovali v tejto eliminácii štyri stretnutia: v troch zvíťazili (v Luxembursku 7:1, doma v Senci s Gruzínskom 1:0 a Luxemburskom 3:0) a raz podľahli (tesne v Škótsku 1:2), s deviatimi bodmi sú druhí v tabuľke iba horším skóre za Holanďanmi. Mladí "oranjes" sú na čele bez inkasovaného gólu (11:0), navyše majú o jeden zápas menej ako Slováci. "Holandsko je svetová futbalová veľmoc. Jeden ich hráč má na trhu hodnotu 9 miliónov eur. Budeme sa snažiť eliminovať strednú zónu, lebo sú tam dobrí kombinačne. Je na nás, aby sme zvolili správny strategický plán proti tomuto súperovi. Bude to náročný duel. Holanďania sú jednoznačným favoritom zápasu, ale my máme svoje ciele a verím, že ich zrealizujeme našou hrou," skonštatoval ďalej tréner SR "21", ktorý nemôže rátať so službami zranených Richarda Lásika z talianskej Brescie a Martina Bukatu z MFK Košice. 

V utorok absolvovali hráči videoanalýzu z hry holandského súpera a potom mali tréning pri Slnečných jazerách. V stredu popoludní je v pláne oficiálna tréningová jednotka a vo štvrtok už samotný duel. S holandským protivníkom mali zverenci Ivana Galáda už do činenia - pred rokom v baráži o účasť na ME 2013 do Izraela podľahli v oboch dueloch v Senci i Rotterdame zhodne 0:2. "Oranžoví" sa na záverečnom turnaji kontinentálneho šampionátu dostali až do semifinále. "Rozdiel je v tom, že vtedy sa hralo play-off a bojovali sme o postup medzi osem najlepších tímov Európy. Tentoraz pôjde o duel v skupine. Verím, že po štvrtkovom stretnutí v Senci budeme spokojní," doplnil na margo možného revanšu 50-ročný rodák z Krupiny. 

Asi najväčšou osobnosťou v kádri SR "21" je momentálne obranca Norbert Gyömbér, ktorý po prestupe z Banskej Bystrice do Catanie začal pravidelne hrávať v tomto klube talianskej Serie A. Vo štvrtok proti Holandsku si 21-ročný rodák z Revúcej navlečie na rukáv kapitánsku pásku. "Hráči si ho zvolili, lebo Lásik je zranený. Len dvakrát sa v poslednom čase stalo, že naši hráči nastúpili v najväčších európskych ligách - Mak v nemeckom Norimbergu a teraz Gyömbér v Taliansku, ktorý už hráva proti Tévezovi a Pirlovi. Zo srdca mu to prajem. Verím, že formu si prinesie aj do reprezentácie," doplnil I. Galád na adresu opory svojho mužstva. V tíme je aj jeden úplný nováčik - útočník Matúš Marcin z Banskej Bystrice. "V predchádzajúcich dvoch kolách Corgoň ligy ukázal dobré výkony a strelil dva góly. Pravidelne hráva, preto som ho nominoval. Je to ročník 1994, rovnako ako Duda, ktorý pravidelne nastupuje za MFK Košice. Obaja sú prísľubom a patria do tohto mužstva," podotkol tréner slovenskej "dvadsaťjednotky." 

Na tím Holandska "21" čaká okrem spomenutého kvalifikačného súboja v Senci proti SR aj medzištátne prípravné stretnutie proti rovesníkom z Francúzska, ktoré sa uskutoční v pondelok 18. novembra v Toulouse. Tréner mladých "oranjes" Albert Stuivenber má na tieto duely k dispozícii 20-členný káder, v ktorom figuruje jediný nováčik - stredopoliar FC Utrecht Yassin Ayoub. 

Štvrtkový šláger 3. kvalifikačnej skupiny Slovensko "21" - Holandsko "21" povedú nórski rozhodcovia. Hlavným arbitrom v Senci bude 38-ročný Ken Henry Johnsen. Rodákovi z Tönsbergu budú na čiarach pomáhať krajania Leif Erik Opland a Sven Erik Midthjell, štvrtým rozhodcom je ďalší Nór Tore Hansen. 

Do play-off o účasť na kontinentálnom šampionáte "dvadsaťjednotiek" do Česka postúpia víťazi desiatich základných kvalifikačných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest (resp. krajiny s najúspešnejšou bilanciou s 1., 3., 4. a 5. tímom "vlastnej" skupiny), z ktorých sa následne vyžrebuje sedem dvojíc. Úspešnejší z dvojzápasovej baráže si zabezpečia miestenku na ME 2015 tejto vekovej kategórie, organizátor z Česka má istú účasť. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na kvalifikačné súboje ME 2015 doma s Holandskom (14. 11. v Senci o 20.15 h SEČ) a v Gruzínsku (18. 11. v Gori o 11.00 h SEČ): 
Brankári: Patrik LeGiang (MŠK Žilina), Marko Maroši (Wigan Athletic/Angl.) 
Obrancovia: Dionatan Teixeira (FK Dukla Banská Bystrica), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Lukáš Pauschek (Sparta Praha/ČR), Róbert Mazáň (AS Trenčín), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava) 
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam/Hol.), Ivan Schranz (Spartak Trnava), Ondrej Duda (MFK Košice), Jakub Paur, Michal Škvarka, Jaroslav Mihalík (všetci MŠK Žilina), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Patrik Hrošovský (1. SC Znojmo/ČR), Albert Rusnák ml. (Manchester City/Angl.) 
Útočníci: Jakub Vojtuš (SC Olhanense/Portug.), Matúš Marcin (Dukla Banská Bystrica), Lukáš Szabó (ViOn Zlaté Moravce), Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok) 

Nominácia holandskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na kvalifikačný duel ME 2015 proti Slovensku (14. 11. v Senci o 20.15 h SEČ) a medzištátny prípravný zápas proti Francúzsku (18. 11. v Toulouse): 
Brankári: Warner Hahn (FC Dordrecht), Mickey van der Hart (Ajax Amsterdam), Stefan van der Lei (FC Groningen) 
Obrancovia: Nathan Aké (FC Chelsea/Angl.), Sven Van Breek (Feyenoord Rotterdam), Lucas Bijker (Cambuur), Joshua Brenet (PSV Eindhoven), Stefano Denswil, Mike van der Hoorn (obaja Ajax Amsterdam) 
Stredopoliari: Yassin Ayoub (FC Utrecht), Hink Dijkhuizen (Roda Kerkrade), Kyle Ebecilio, Quincy Promes (obaja FC Twente),Adam Maher (PSV Eindhoven), Tony Trindade de Vilhena (Feyenoord Rotterdam) 
Útočníci: Jean - Paul Boëtius (Feyenoord Rotterdam), Luc Castaignos (FC Twente), Guus Huppert (Roda Kerkrade), Davy Klaassen (Ajax Amsterdam), Jürgen Locadia (PSV Eindhoven) 

Program tohtotýždňových stretnutí v "slovenskej" 3. skupine kvalifikácie o postup na futbalové ME 2015 hráčov do 21 rokov (časy sú SEČ): 

Štvrtok 14. novembra: 
Slovensko "21" - Holandsko "21" (20.15 h, Senec), rozhoduje: Ken Henry Johnsen (Nór.) 
Škótsko "21" - Gruzínsko "21" (20.30 h, Paisley), rozhoduje: Alain Bieri (Švaj.) 

Tabuľka 3. kvalifikačnej skupiny: 
1. Holandsko 3 3 0 0 11:0 9 
2. Slovensko 4 3 0 1 12:3 9 
3. Škótsko 4 2 0 2 6:7 6 
4. Gruzínsko 4 2 0 2 5:8 6 
5. Luxembursko 5 0 0 5 1:17 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies