V Senci sa predstavia vicemajstri Európy

NETKY.SK • 12 August 2013, 15:17 • 2 min
V Senci sa predstavia vicemajstri Európy

BRATISLAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov nastúpia v stredu 14. augusta o 18.00 h v Senci na medzištátny prípravný zápas proti rovesníkom z Talianska.

slovakia

left justify in out

Pri Slnečných jazerách sa očakáva futbalový sviatok, veď hráči z Apeninského polostrova sú úradujúcimi vicemajstrami Európy v tejto vekovej kategórii: vo finále júnového kontinentálneho šampionátu v izraelskom Jeruzaleme podľahli Španielom 2:4. Pre slovenskú "dvadsaťjednotku" bude stredajší duel vhodnou previerkou a zároveň aj generálkou pred septembrovým vystúpením v Myjave proti Gruzínsku (9. 9.) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka. V nej majú mladí Slováci za sebou úspešný vstup, keď v júnovej ouvertúre deklasovali v Ettelbrucku domáce Luxembursko 7:1.

"Taliansko je súper, ktorého sme si vybrali. Bojovali sme takmer rok o to, aby sme tohto súpera priviedli na Slovensko a mohli proti nemu hrať. Vieme, že nie je jednoduché vybaviť súpera z elitnej desiatky na naše územie. Som rád, že sa to podarilo," uviedol vo videorozhovore na internetovej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ) tréner SR "21" Ivan Galád a pokračoval: "

Na otázku, ako čeliť "squadre", I. Galád odpovedal: "Pre hráčov máme pripravenú prezentáciu v troch dimenziách. Chceme im ukázať "áčko", ktoré hralo vlani vo finále ME, chceme im ukázať dvadsaťjednotku, kde som videl ich ostatné dva zápasy - semifinále ME proti Holandsku (1:0) a finále so Španielskom (2:4). Našim hráčom chceme ukázať aj ich posledné vystúpenie s Poľskom, ktoré talianska dvadsiatka vyhrala 6:1. Majú samozrejme výborné mužstvo, nového trénera Di Biagia. Výsledok je však pred zápasom otvorený. My chceme mužstvo pripraviť čo najlepšie a zanechať dobrý dojem."
Kouč SR "21" ešte doplnil: "Každý tréner na medzinárodnej úrovni sa snaží o to, aby tých pár vystúpení, ktorých má v kalendárnom roku, bolo úspešných. To znamená, aby vyhrával. Potrebné je to však rozlišovať. My sme prehrali ostatné štyri prípravné duely, za čo sme boli kritizovaní pred začiatkom kvalifikácie. A pri júnovom vstupe do nej sme nastrieľali domácemu Luxembursku sedem gólov. Taliansko nám slúži na to, aby sme ľuďom ponúkli v Senci dobrý futbal. Slúži nám však aj na to, aby sme sa dobre pripravili na septembrový kvalifikačný duel proti Gruzínsku. Pretože sa domnievam, že v boji o postup do baráže a účasť v play-off ME 2015 rozhodnú práve súboje s Gruzínskom. Duel proti Talianom je pre nás prípravou na tohto súpera."

V 20-člennom kádri SR "21" na stredajšie stretnutie v Senci sú štyria nováčikovia - Albert Rusnák ml., Dionatan Teixeira (Brazílčan už aj so slovenským pasom), Adam Zreľák a Tomáš Malec. Na nedeľňajšom zraze v seneckom hoteli Relax sa napoludnie hlásila iba osmička hráčov. "Postupne prichádzali ďalší. Ako posledný sa dnes ráno pridal Rišo Lásik z talianskej Brescie. Na predpoludňajšom tréningu už zaberali všetci. Dôležité je, že zdravotne sú v poriadku, k zmene v nominácii neprišlo," skonštatoval v pondelok popoludní pre agentúru SITA technický vedúci SR "21" Dávid Vailing.

Vo výbere 50-ročného lodivoda slovenskej "dvadsaťjednotky" Ivana Galáda je deväť futbalistov, ktorí pôsobia v zahraničných súťažiach. Jedným z nich je aj obranca Adam Ambra z klubu UC AlbinoLeffe. "Na tento zápas čakáme veľmi dlho. Je to pre nás veľká výzva ukázať slovenskému národu, na čo máme. Môžeme sa porovnať s veľmi kvalitným súperom, Taliansko k takým určite patrí. Na trávniku chceme odovzdať všetky sily a schopnosti," poznamenal Ambra a doplnil: "Aj my máme kvalitné mužstvo, konkurencie schopné Taliansku. Keď budeme dobre počúvať pokyny trénera, verím, že uspejeme a vyhráme."
Talentovaný slovenský zadák bude mať proti sebe aj klubového spoluhráča - Andreu Belottiho. "V šatni boli nejaké podpichovačky, ale všetko v kamarátskej rovine. Taliani sa na zápas tešia, považujú sa za favoritov a chcú v Senci jednoznačne vyhrať. Budú nabudení, aj pre nich je to dôležitý zápas, sú rovnako ako my v príprave na kvalifikáciu ME a tiež pod tlakom. Ja bojujem za Slovensko a nebudem sa pozerať, či oproti mne bude klubový spoluhráč."

Výprava Talianska podľa informácie Dávida Vailinga pricestovala v pondelok na Slovensko a ubytovala sa v hoteli Holiday Inn v Trnave. Zverenci trénera Luigiho Di Biagia si zatrénujú večer na trávniku Lokomotívy, oficiálny tréning absolvujú v utorok od 18.00 h už v dejisku stredajšieho zápasu v Senci. Vo výbere "squadry" je jeden legionár - Cristian Battocchio z anglického Watfordu. Dlhoročný koordinátor Talianskej futbalovej federácie Di Biagio má za úlohu prebudovať mužstvo a pokúsiť sa postúpiť na olympijské hry 2016 do Ria de Janeiro. V Senci dá šancu viacerým mladým talentom, ktoré ešte môžu hrať aj za nižšie kategórie. Podľa informácie na webe Talianskej futbalovej federácie figc.it vyradil Di Biagio z nominácie krátko pred zrazom útočníka Bari Francesca Fedata, ktorý dostal klubový trest. Chýba aj brankár Nicola Leali, ten má pohárové povinnosti so Speziou. Taliani sa zišli už v piatok v Toskánsku, v Coverciane pri Florencii sa pripravovali do nedele, keď sa presunuli do Ríma. V pondelok už výprava nabrala smer Slovensko.

Hlavným rozhodcom stredajšieho prípravného stretnutia Slovensko "21" - Taliansko "21" bude Poliak Pawel Gil. Tridsaťsedemročnému rodákovi z Lublinu, ktorý je arbitrom FIFA od roku 2009, budú v Senci pomáhať v úlohe asistentov Tomáš Somoláni a Milan Cuninka, štvrtým rozhodcom je ďalší Slovák Pavol Šuniar.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátne prípravné stretnutie proti rovesníkom z Talianska (hrá sa v stredu 14. augusta o 18.00 h v NTC SFZ v Senci):
Brankári: Dobrivoj Rusov (FC Spartak Trnava), Patrik Le Giang (MŠK Žilina)
Obrancovia: Dionatan Teixeira (Dukla Banská Bystrica), Michal Janec (MFK Ružomberok), Norbert Gyömbér (Calcio Catania/Tal.), Lukáš Pauschek (AC Sparta Praha/ČR), Róbert Mazáň (AS Trenčín), Adam Ambra (UC AlbinoLeffe/Tal.)
Stredopoliari: Albert Rusnák ml. (Manchester City/Angl.), Patrik Hrošovský (1. SC Znojmo/ČR), Milan Lalkovič (Walsall FC/Angl.), Jakub Paur, Michal Škvarka (obaja MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam/Hol.), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Richard Lásik (Brescia Calcio/Tal.)
Útočníci: Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Filip Oršula (MSV Duisburg/Nem.), Tomáš Malec (AS Trenčín)

Nominácia talianskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na medzištátne prípravné stretnutie proti rovesníkom zo Slovenska (hrá sa v stredu 14. augusta o 18.00 h v NTC SFZ v Senci):
Brankári: Francesco Bardi (AS Livorno), Mirko Pigliacelli (Delfino Pescara)
Obrancovia: Matteo Bianchetti (Verona), Cristiano Biraghi (Cittadella), Giovanni Di Lorenzo (Reggina), Paolo Frascatore (Delfino Pescara), Alberto Masi (Ternana), Cristiano Piccini (AS Livorno), Stefano Sabelli (AS Bari)
Stredopoliari: Daniele Baselli (Atalanta Bergamo), Cristian Battocchio (Watford FC/Angl.), Marco Benassi (AS Livorno), Lorenzo Crisetig (FC Crotone), Marco Fossati (AS Bari), Federico Viviani (Delfino Pescara)
Útočníci: Andrea Belotti (UC Albinoleffe), Gianmario Comi (Novara), Riccardo Improta (Chievo Verona), Samuele Longo (Inter Miláno), Giammario Piscitella (Delfino Pescara), Matteo Politano (Delfino Pescara)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona