V Senci remíza SR '21' so škótskymi rovesníkmi

NETKY.SK • 5 September 2014, 07:26 • 2 min
V Senci remíza SR '21' so škótskymi rovesníkmi

SENEC - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov remizovali 1:1 (0:0) so škótskymi rovesníkmi vo štvrtkovom stretnutí v Senci v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 hráčov tejto vekovej kategórie do Česka.

slovakia

left justify in out

Zverenci Ivana Galáda si skomplikovali cestu do baráže, keď sa mohli v tabuľke 3. skupiny bodovo dotiahnuť na vedúcich Holanďanov, ktorí nečakane vo štvrtok doma prehrali s Gruzíncami 0:1. Pri Slnečných jazerách zachránil aspoň bod pre domácich v záverečnej minúte riadneho hracieho času stredopoliar Legie Varšava Ondrej Duda. Na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte má istý štart len domáci usporiadateľ. Zvyšných sedem účastníkov vzíde z baráže. Do play-off postúpia víťazi desiatich kvalifikačných skupín a najlepšie štyri mužstvá z druhých miest. Mladí Slováci uzavrú účinkovanie v skupinovej fáze tejto kvalifikcáie pondelkovým súbojom v Tilburgu proti "oranjes" o konečné prvé miesto. 

Výsledok - štvrtok - 3. skupina: 
Slovensko "21" - Škótsko "21" 1:1 (0:0) 
Góly: 90. Duda - 67. R. Fraser, ŽK: 50. R. Stewart (Škótsko), rozhodoval: Žabčenko (37. Lysenčuk) /obaja Ukr./, 1263 divákov 

Zostavy: 
Slovensko: Rusov - Pauschek, Hudák, Niňaj, Teixeira (73. T. Malec) - Hrošovský, Lásik (83. Lobotka) - A. Rusnák (66. K. Mészáros), Duda, Schranz - Zreľák 
Škótsko: Archer - J. Ryan, McGhee, Findlay, C. Robertson (26. Hendrie) - MacLeod - R. Fraser (82. McKenzie), Slater, McGinn, R. Stewart (88. M. Fraser) - S. May 
 

Na konci 6. min pohrozil strelou tesne nad Duda. Kombinačne hrajúci domáci mali v úvodnej štvrťhodine miernu prevahu, ale s výnimkou nebezpečného centra Dudu si neutvorili žiadnu ďalšiu šancu. V 16. min priamy kop Hrošovského bez problémov lapil Archer. Hostia vystrčili rožky v 22. min, keď rýchly brejk po rohu Slovákov zastavil až vo vlastnom pokutovom území Lásik. Po polhodine hry najlepší muž na ihrisku Duda neuspel technickou strelou z hranice šestnástky, jeho pokus vyrazil škótsky gólman. Päť minút pred koncom prvého polčasu hlavičku Niňaja po rohu zneškodnil spoľahlivý Archer. Prvú časť uzavrela neúspešná realizácia tutovky v podaní Hrošovského. 

 

Aj úvod druhého polčasu patril "galádovcom" - po rohu Dudu prudko no nepresne vystrelil Rusnák. V 59. min domáci ukázali krásnu akciu s centrom Zreľáka a zakončením Schranza, volej útočníka Spartaka Trnava skončil len tesne vedľa. O štyri minúty pekný signál Dudu s Hrošovským z priameho kopu sa skončil nepresnou technickou strelou druhého spomenutého. Z ničoho-nič však udreli hostia. Na loptu za obrannú líniu si nabehol Fraser, obehol aj Rusova a do prázdnej bránky pohodlne skóroval - 0:1. Už o pár sekúnd takmer vyrovnal Zreľák. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času sa domáci nadýchli k veľkému tlaku, ale strely Mészárosa, Dudu ani Lásik. O chvíľu tutovku Dudu zneškodnil vynikajúci Archer. Najlepší hráč na ihrisku Duda sa dočkal v záverečnej minúte, keď vyrovnal na konečných 1:1. 

Hlasy: 
Ivan Galád (tréner SR "21"): "Na tento zápas sme sa celý týždeň pripravovali veľmi zodpovedne. Na hráčov sme nevyvíjali žiadny tlak, čo sa na ihrisku aj ukázalo. Neboli nervózni, hrali trpezlivo, čakali na svoje šance, ale, žiaľ, šport niekedy býva aj takýto. Remíza je pre nás veľké sklamanie, na konte máme štrnásť bodov, ale chceli sme mať viac. Do Holandska sa pôjdeme pobiť o víťazstvo a postup do baráže, aby sme slovenským fanúšikom urobili radosť." 


Ondrej Duda (stredopoliar SR "21", autor gólu): "O tom, že sme dnes nevyhrali, rozhodli naše nepremenené šance. Utvorili sme si ich dostatok, ale premenili sme len jednu v samotnom závere. Škoda úvodného inkasovaného gólu, o to viac, sme ho dostali pomerne neskoro. Musíme sa rýchlo otriasť, zabudnúť na tento zápas, dvihnúť hlavy a sústrediť sa na súboj v Holandsku." 


Ivan Schranz (útočník SR "21"): "Na ihrisku sme dominovali, boli sme lepší ako súper, utvorili sme si množstvo šancí, ale veľa z nich sme nevyužili. Práve to rozhodlo, že sme nezískali potrebné tri body. Nič sa nedeje, do Holandska sa ideme pobiť o výhru. Dnes tam vyhrali Gruzínci, pokúsime sa tiež uspieť." 

Tabuľka 3. skupiny: 
1. Holandsko 7 5 1 1 22:5 16 
2. Slovensko 7 4 2 1 18:7 14 
3. Gruzínsko 8 3 1 4 8:15 10 
4. Škótsko 7 2 2 3 9:15 8 
5. Luxembursko 7 1 0 6 5:20 3 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies