V Senci iba 19 hráčov, osmička sa pripojí neskôr

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 13:51 • 2 min
V Senci iba 19 hráčov, osmička sa pripojí neskôr

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal 18 hráčov z 27-člennej nominácie na štvrtkovom poludňajšom zraze v Senci pred májovými medzištátnymi prípravnými stretnutiami s národnými tímami Gruzínska (27. mája v rakúskom Welse o 17.30 h) a Nemecka (29. mája v Augsburgu o 17.45 h) v rámci tréningového kempu v Rakúsku a prípravy na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Pre klubové a iné povinnosti chýba osmička hráčov vrátane finalistu Európskej ligy Martina Škrtela z FC Liverpool, vo štvrtok popoludní sa ešte pripojí k mužstvu Ján Greguš. "Všetci, ktorí mali prísť v tomto termíne, sú tu. Chcel by som sa poďakovať klubom za ústretovosť. Niektorí prídu priamo do Rakúska, ako posledný by mal prísť Peťo Pekarík, a to 24. mája. Potom zostane už len Robo Mak, ktorý má klubové povinnosti v PAOK-u Solún do konca mája," povedal Kozák.

Šesťdesiatdvaročný kormidelník A-mužstva SR sa tešil na zraz pred premiérovým európskym šampionátom s účasťou Slovenska. Od sústredenia očakáva konsolidáciu kádra. "Niektorí hráči dlhšie nehrali, iní skončili len pred pár dňami. Je dôležité, aby sme ich dobre nastavili, aby sme mohli absolvovať aspoň tri tréningy pred zápasmi s Gruzínskom a Nemeckom a aby sme si niečo vyskúšali. Je dôležité, aby sme boli spolu," vyhlásil Kozák. V kádri kouča národného tímu figurujú aj úspešní reprezentanti v kategórii do 21 rokov - Adam Zreľák, Matúš Bero a Milan Škriniar. "Pokiaľ ide o mladíkov, prijatie zo strany kolektívu je v poriadku," skonštatoval rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Zranenie päty eliminovalo zo zostavy Dinama Moskva Tomáša Hubočana, no ten má svoje miesto v Kozákovom výbere: "Jeho zdravotný stav nie je najlepší. Bude mať individuálny program. Verím, že v čo najkratšom čase sa dá do poriadku. Problémy má ešte aj Ďuriš, ktorý asi ešte trochu predčasne nastúpil za Plzeň a jeho členok nie je v stave, v akom si ho predstavujeme. Ostatní nehlásili problémy."

Na ME vo Francúzsku budú súpermi Slovákov v základnej B-skupine postupne výbery Walesu, Ruska a Anglicka. Poslednou previerkou pred ME bude pre Kozákovu družinu súboj so Severným Írskom, ktorý sa uskutoční 4. júna o 20.45 h v Trnave. Konečnú 23-člennú nomináciu na európsky šampionát oznámi Ján Kozák 30. mája po návrate z Nemecka.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na tréningový kemp v Rakúsku (19. - 30. 5.) a májové medzištátne prípravné stretnutia s Gruzínskom (27. mája v rakúskom Welse o 17.30 h) a Nemeckom (29. mája v Augsburgu o 17.45 h) v rámci prípravy na ME 2016 vo Francúzsku:


Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)


Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Milan Škriniar (Sampdoria Janov/Tal.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Lukáš Tesák (Kajrat Almaty/Kaz.)


Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Matúš Bero (AS Trenčín), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Greguš (FK Jablonec/ČR), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť/Maď.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Miroslav Stoch (Bursaspor/Tur.)


Útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg/Hol.), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR), Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona