AUTENTICKÉ VIDEO V Senci horela výrobná hala, polmiliónové škody

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 07:15 • 2 min
AUTENTICKÉ VIDEO V Senci horela výrobná hala, polmiliónové škody

BRATISLAVA - Seneckí, pezinskí a bratislavskí hasiči zasahovali pri požiari výrobnej haly na Poľnej ulici v Senci.

slovakia

left justify in out

Na mieste bolo deväť hasičských vozidiel a viac ako 25 hasičov. Agentúru SITA o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného.

 

Hasičom sa krátko po 18.00 h podarilo lokalizovať požiar výrobnej haly v Senci na Poľnej ulici. Desiatky hasičov pokračujú v jeho likvidácii. Informovala o tom dnes Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Dôsledkom požiaru sa v objekte prepadol strop, nedošlo však k žiadnym zraneniam. Hasiči sa snažia požiar lokalizovať, na miesto udalosti smerujú pracovníci z Kontrolných chemických laboratórií, aby odmerali množstvo škodlivých látok v ovzduší. 

     

"Kontrolné chemické laboratóriá na mieste udalosti nenamerali žiadne zvýšené škodlivé látky v ovzduší," uviedla Farkasová. Dodala, že z dôvodu predbežne vyčíslenej priamej materiálnej škody bola na miesto udalosti vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.

 

Požiar priemyselnej haly vyšetrujú

 

Polícia vyšetruje okolnosti obrovského štvrtkového požiaru priemyselnej haly na výrobu foriem bazénov v Senci. V prípade začala trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci a všeobecného ohrozenia, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Škody sú minimálne 500-tisíc eur.

 

Na Poľnej ulici začalo horieť okolo 15:30. V blízkosti horiacej haly boli uskladnené aj chemické látky, tie sa vďaka rýchlemu zásahu nedostali do kontaktu s ohňom. Únik nebezpečných splodín do ovzdušia pri meraniach nezistili. Na mieste sú aj dnes policajti s hasičskými expertmi. 

 

Autor videa: Štefan Hricišin

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies