V semifinále namiesto Neymara zrejme Willian

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 12:49 • 2 min
V semifinále namiesto Neymara zrejme Willian

BELO HORIZONTE - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari na nedeľňajšom tréningu naznačil, že namiesto zraneného Neymara nastúpi v utorňajšom semifinále proti Nemecku na majstrovstvách sveta Willian.

slovakia

left justify in out

Práve tento ofenzívny hráč FC Chelsea hral na Neymarovom poste v modelovom zápase proti miestnemu výberu do 20 rokov počas tréningovej jednotky Brazílčanov. Ďalšími adeptmi na zastúpenie krídelníka FC Barcelona sú aj Bernard, Ramires či Hernanes. Stretnutie vyhralo "seleccao" gólmi Bernarda, Danteho a Ramiresa 3:0.

 

Ako je známe, Neymar má zlomený tretí driekový stavec, indispozíciu utrpel v závere piatkového štvrťfinále s Kolumbiou. V rovnakom zápase dostal žltú kartu jeho krajan, obranca Thiago Silva. Stopér Paríža Saint-Germain úplne zbytočne atakoval brankára súpera pri výkope, za čo ho arbiter potrestal, a keďže to bola druhá žltá karta Th. Silvu na turnaji, automaticky inkasoval trest na jedno stretnutie. 

 

"Neymar sa nedá porovnať s akýmkoľvek iným hráčom, on je jednoducho výnimočný. Ja hrám iným štýlom. Neymar je ofenzívnejší, dáva viac gólov, častejšie zakončuje. Mojou silnou stránkou je pripravovať gólové situácie pre spoluhráčov," vyhlásil Willian, ktorý nedokončil sobotňajší tréning pre úder do chrbta. V nedeľu síce ešte pociťoval následky, ale vraj je v poriadku. 

 

V stopérskej dvojici s Davidom Luizom nastúpi namiesto potrestaného Thiaga Silvu zrejme Dante, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v Bayerne Mníchov a najlepšie pozná kostru "Nationalelf", ktorú tvoria najmä hráči "Bavorov". Štart stredného obrancu Paríža Saint-Germain Th. Silvu ešte nie je úplne vylúčený, keďže Brazílska futbalová konfederácia sa pokúša o anulovanie jeho trestu. 

 

Prvé semifinále MS 2014 medzi Brazíliou a Nemeckom sa uskutoční v utorok 8. júla o 22.00 h SELČ v Belo Horizonte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies