V sektoroch biotechnológií a chémie bolo vlani viac fúzií

NETKY.SK • 4 Január 2018, 17:43 • 2 min
V sektoroch biotechnológií a chémie bolo vlani viac fúzií

FRANKFURT NAD MOHANOM - V sektoroch biotechnológií a v chemickom priemysle došlo vlani k väčšiemu počtu fúzií a prevzatí než v roku 2016. V oboch sektoroch prejavovali veľkú nákupnú aktivitu najmä firmy z USA.

slovakia

left justify in out

Počet fúzií a prevzatí v uvedených sektoroch vzrástol na 3738, uviedla poradenská firma KPMG. Pritom sa hodnota transakcií medziročne znížila zo 499 miliárd USD (415,04 miliardy eur) na 322 miliárd USD. Miera poklesu ich hodnoty dosiahla 35 % preto, lebo v chemickom priemysle bolo vlani menej veľkých akvizícií.

 

V oboch sektoroch prejavovali veľkú nákupnú aktivitu najmä firmy z USA. Podieľali sa na 10 najväčších nákupoch. Najväčšou akvizíciou sa vlani stal nákup švajčiarskej biotechnologickej firmy Actelion americkým koncernom Johnson & Johnson za 30 miliárd USD.

 

V odvetviach dochádzalo aj k spájaniu síl a kapacít výrobných firiem so softvérovými a technologickými spoločnosťami. Výrobným podnikom nové spojenectvo umožní rýchlejšiu digitalizáciu produkčných procesov. Vir Lakshman z KPMG, ktorý sa venuje farmaceutickému a chemickému odvetviu, uviedol, že digitalizácia je pre tzv. Life-Science Industry životne dôležitá, lebo ho môže zmeniť od samotného základu. Stáva sa možným, aby sa liečenie ďalej personalizovalo a aby sa vyvíjali nové liečebné metódy. Nie je bez zaujímavosti, že Google a iné podobné koncerny objavili zdravotnícky sektor ako svoju sféru podnikania a úspešne sa v ňom presadzujú so svojimi technológiami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies