V Seattli vybudujú park venovaný Jimimu Hendrixovi

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 14:30 • 2 min
V Seattli vybudujú park venovaný Jimimu Hendrixovi

USA - V americkom meste Seattle začnú v apríli budovať park na počesť už zosnulého hudobníka Jimiho Hendrixa, ktorý sa v spomínanom meste narodil 27. novembra 1942. Projekt sa bude rozprestierať na ploche s rozlohou zhruba jeden hektár.

slovakia

left justify in out

Prvú časť parku, prezývanú Little Wing, by mali dokončiť na jeseň a okrem iného ponúkne aj chodník v tvare gitarového hmatníka s "časovou osou pripomínajúcou hudobníkov život a kariéru". Na jej výstavbu sa tvorcom podarilo získať 1,4 milióna dolárov (v prepočte približne 1,3 milióna eur). 

Na projekte sa podieľa aj muzikantova sestra. "Dúfame, že park bude pre ďalšie generácie predstavovať viac ako len atrakciu, ale bude to tiež miesto, prostredníctvom ktorého vzdávame úctu rodákovi zo Seattlu," uviedla Janie Hendrix, ktorá je zároveň riaditeľkou Jimi Hendrix Park Foundation. 

 

Jimi Hendrix pôsobil na scéne len veľmi krátko, zaradil sa však k najvýznamnejším hudobníkom histórie. Vynikol predovšetkým virtuóznymi prvkami a technickými novinkami v hre na elektrickú gitaru. Počas života vydal tri štúdiové albumy - Are You Experienced (1967), Axis: Bold As Love (1967) a Electric Ladyland (1968). Zomrel 18. septembra 1970 vo veku 27 rokov za dosiaľ nevyjasnených okolností. Oficiálnou príčinou smrti zostáva zadusenie sa vlastnými zvratkami. V roku 1992 jeho skupinu Jimi Hendrix Experience uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2005 do Britskej hudobnej siene slávy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil spomínané tri nahrávky medzi 100 najlepších albumov všetkých čias. Ten istý časopis Hendrixa označil za najlepšieho gitaristu v dejinách a šiesteho najlepšieho interpreta všetkých čias. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies