V SDKÚ by mali byť primárky, zatiaľ ich nevypísali

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:55 • 2 min
V SDKÚ by mali byť primárky, zatiaľ ich nevypísali

BRATISLAVA – V SDKÚ-DS by sa mali pred parlamentnými voľbami konať primárne voľby na lídra kandidačnej listiny a aj na kandidátov. Predseda strany Pavol Frešo ich však zatiaľ nevyhlásil.

slovakia

left justify in out

O ich vypísanie žiada poslanec NR SR Ľudovít Kaník. „Bolo by trápne, ak by sme si vnútrostranícke veci vymieňali cez médiá. Kaník môže prísť na akýkoľvek orgán SDKÚ-DS a snažiť sa tam získať pre seba podporu. Nezískal pre seba v posledných mesiacoch žiadnu podporu. To veľmi dobre vie. To, čo rozpráva o primárkach, je ponuka pre iné strany, aby ho zobrali na kandidátku,“ vyhlásil dnes Frešo pred novinármi. O primárkach rozhodnú podľa neho v strane vo veľmi veľkom konsenze. „Viac ako sto ľudí na bilbordoch sú skutoční reprezentanti strany a chcú robiť a dostať sa do parlamentu. Nechcú stranícke intrigy,“ dodal.

 

SDKÚ-DS vyberá kandidátov na volené funkcie v primárnych vnútrostraníckych voľbách. Primárky na lídra volieb do NR SR sa môžu konať dvanásť mesiacov pred koncom volebného obdobia. To sa skončí v marci 2016. O funkciu lídra SDKÚ-DS pre voľby do NR SR sa môže uchádzať iba člen SDKÚ-DS. Predseda SDKÚ-DS sa uchádza o funkciu lídra SDKÚ-DS pre voľby do NR SR bez návrhu, pokiaľ sa výslovne tejto kandidatúry nezriekne na rokovaní Prezídia SDKÚ-DS. Líder SDKÚ-DS pre voľby do NR SR môže pred voľbami viesť spolu s prezídiom rozhovory o volebnej koalícii s inými politickými stranami. Po voľbách do NR SR vedie rozhovory o zostavení vlády a rozhovory o spolupráci politických strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona