V Schönbrunne bude vo štvrtok znieť klasická hudba

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 11:55 • 2 min
V Schönbrunne bude vo štvrtok znieť klasická hudba

V Schönbrunne bude vo štvrtok znieť klasická hudba

slovakia

left justify in out

img

Vo štvrtok sa v parkovom areáli viedenského zámku Schönbrunn uskutoční tradičný open-air koncert klasickej hudby. Predstavia sa na ňom Viedenskí filharmonici pod taktovkou dirigentskej hviezdy - Gustava Dudamela. Mladý Venezuelčan pôsobí ako šéfdirigent v Los Angeles Philharmonic, Göteborgských symfonikoch a vo Venezuelskom symfonickom orchestri Simona Bolívara, kde vychovávajú mladých hudobníkov netradičným spôsobom. Státisíce detí vo Venezule sa už od útleho veku učia hrať na nástroje spoločne v mládežníckych orchestroch. Gustavo Dudamel pôsobí ako poradca podobných programov v USA (YOLA), švédskom Göteborgu a v Raploch, časti škótskeho mesta Stirling.

Motto voľne prístupného koncertu klasiky znie tento rok Dances and Waves. V záhradnom areáli Schönbrunnu v barokovom štýle si publikum počas júnového večera vychutná melódie z opier od P. I. Čajkovského (Polonéza z Eugena Onegina), M. Mussorgského (Tanec z perzských otrokýň z opery Chovanština), A. Borodina (Polovecké tance z opery Knieža Igor), Claudea Debussyho (skladby z opery More), Richarda Straussa (Tance siedmych závojov zo Salome) a Almicareho Ponchielliho (Hodinový tanec z opery La Gioconda).

Ostatný rok zavítalo na koncert klasiky do viedenského Schönbrunnu viac ako 100-tisíc divákov a diváčok a 800-tisíc ľudí ho sledovalo v priamom televíznom prenose. Rakúska televízia ORF 2 bude koncert tento rok vysielať od 21:05. Viac ako 60 televíznych staníc z celého sveta preberá každoročne koncert live alebo s časovým posunom. Bližšie informácie nájdu záujemcovia a záujemkyne na webovej stránke www.sommernachtskonzert.at.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona