V Saudskej Arábii zatkli 32 podozrivých z útokov v Medine, Katífe a Džidde

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 18:01 • 2 min
V Saudskej Arábii zatkli 32 podozrivých z útokov v Medine, Katífe a Džidde

RIJÁD - Saudskoarabské bezpečnostné zložky zatkli 32 podozrivých v prípade samovražedných útokov v Medine a dvoch ďalších mestách, ktoré sa odohrali 4. júla - deň pred koncom pôstneho mesiaca ramadán. Informovalo o tom dnes miestne ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Rezort podľa agentúry DPA uviedol, že zatkli 30 Saudskoarabov a dvoch Jemenčanov a podrobujú ich výsluchu. Samovražedný atentát v blízkosti mešity v saudskoarabskej Medine si vyžiadal životy štyroch príslušníkov bezpečnostných zložiek. Atentátnik sa odpálil na parkovisku - medzi budovou mestského súdu a mešitou Masdžid an-Nabaví. Takzvaná Prorokova mešita je jednou z najväčších na svete a po Mekke je druhým najposvätnejším miestom islamu.

 

V rovnaký deň hlásili útok v meste Katíf na východe krajiny. Samovražedný atentátnik sa odpálil v blízkosti šiitskej mešity a zároveň pri ňom explodovalo auto naložené výbušninami. Obete nehlásili.

 

Ešte predtým sa samovražedný atentátnik vyhodil do vzduchu neďaleko amerického konzulátu v meste Džidda. Pri incidente utrpeli zranenia najmenej dvaja policajti. K trojici útokov sa nikto neprihlásil. Katíf bol však opakovane terčom bombových útokov, ku ktorým sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS), dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies