V Saudskej Arábii zastrelil učiteľ šiestich ľudí

NETKY.SK • 11 Február 2016, 18:27 • 2 min
V Saudskej Arábii zastrelil učiteľ šiestich ľudí

RIJÁD - Učiteľ na juhu Saudskej Arábie dnes spustil streľbu na kolegov, pričom najmenej šiestich zabil a dvoch zranil. Informovala o tom štátna televízia.

slovakia

left justify in out

Krátke správy na webovej stránke televízie a na jej účte na Twitteri neuvádzali dôvod streľby v školskej časti budovy v provincii Džízán. Televízia sa pritom odvolala na nemenovaného policajného hovorcu a uviedla tiež, že údajný strelec sa už nachádza vo väzbe.

 

Štátna televízia zverejnila fotografiu, ktorá zachytáva sanitky zhromaždené pred budovou, kde k paľbe došlo, doplnila tlačová agentúra AP.

 

Hromadné streľby sú v saudskoarabskom kráľovstve zriedkavé. Saudská Arábia však zažíva v poslednom období útoky militantov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

 

 

Saudská Arábia stojí na čele koalície krajín, ktoré podnikajú nálety a pozemné operácie v susednom Jemene, aby tak podporili medzinárodne uznanú vládu tohto veľmi chudobného štátu. Koalícia bojuje proti šiitským povstalcom podporovaným Iránom a proti zástancom bývalého prezidenta, ktorí majú pod kontrolou hlavné mesto Saná aj ďalšie časti Jemenu.

 

Provincia Džízán sa nachádza na južnej hranici Saudskej Arábie s Jemenom a je terčom raketových útokov i cezhraničnej paľby odvtedy, ako Saudská Arábia začala zasahovať do jemenského konfliktu. Saudskoarabské úrady v utorok informovali, že zostrelili balistickú strelu zacielenú na rovnomennú provinčnú metropolu a že pri inej streľbe v priľahlej provincii bol zabitý policajt.

 

Vlani v októbri prišli o život dvaja ľudia a ďalší dvaja utrpeli zranenia, keď ozbrojený muž spustil paľbu v banke v meste Džízán.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona