V Saudskej arábii zadržali 18 osôb podozrivých z členstva v tzv. Islamskom štáte

NETKY.SK • 17 Február 2017, 06:49 • 2 min
V Saudskej arábii zadržali 18 osôb podozrivých z členstva v tzv. Islamskom štáte

RIJÁD - Saudskoarabská polícia zadržala 18 ľudí, ktorí sú podozriví z členstva v extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Hovorca daného rezortu uviedol, že podozrivých, medzi ktorými sú aj občania Jemenu, zadržali v mestách Mekka a Medina, ako aj v dvoch ďalších mestách, ktorých názvy hovorca neuviedol. Podľa jeho slov mali podozriví v rámci IS rozdielne úlohy, ako sú logistické operácie, nábor nových bojovníkov, poskytovanie ubytovania či finančná podpora militantov. Niektorí zo zadržaných mužov majú údajne skúsenosti s výrobou výbušnín.

Saudská Arábia sa v ostatných rokoch stala terčom viacerých samovražedných bombových útokov, k zodpovednosti za ktoré sa prihlásil Islamský štát. Saudská Arábia je súčasťou Američanmi vedenej koalície, ktorá proti IS bojuje v Iraku a Sýrii.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona