V Saudskej Arábii sa pokúsili o bombový útok na letisko pomocou dronu

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 08:33 • 2 min
V Saudskej Arábii sa pokúsili o bombový útok na letisko pomocou dronu

RIJÁD - Jemenskí šiitskí povstalci, známi ako húsíovia, sa pokúsili zaútočiť na letisko dronom, ktorý bol plný výbušnín.

slovakia

left justify in out

Húsíovia sa pokúsili o útok na letisko v meste Džizán na juhovýchode Saudskej Arábie. Ako však uviedol hovorca koalície bojujúcej proti húsíom v Jemene, armáda, našťastie, tento nebezpečný dron zachytila dostatočne skoro, a tak ho dokázali včas zlikvidovať, čím zabránili možným zraneniam či obetiam na životoch.

 

img

 

Hovorca pripomenul, že letisko, na ktorom sa mal útok odohrať, je veľmi vyťažené. Denne ho využívajú tisícky Saudov i vysťahovalcov. Útočník vraj "nebral žiaden ohľad na medzinárodné humanitárne právo a jeho pravidlá, ktoré poskytujú špeciálnu ochranu civilným objektom".

 

Nejde o prvý incident tohto druhu, ktorý krajina zaznamenala. V priebehu minulého týždňa zaútočili rovnakým spôsobom militanti aj na letisko v saudskoarabskom pohraničnom meste Nadžrán.

 

img

 

Občianska vojna v Jemene sa začala v roku 2014, keď šiitskí povstalci dobyli hlavné mesto Saná. V roku 2015 sa do vojny zapojila medzinárodná koalícia pod vedením Saudskej Arábie, ktorá bojuje za to, aby sa legitímna jemenská vláda opäť dostala k moci. Krajina je však medzinárodne kritizovaná, pretože v Jemene útočí na trhoviská a nemocnice.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona