V šatni tímu Európy výlučne angličtina, nechcú byť do počtu

NETKY.SK • 6 September 2016, 11:43 • 2 min
V šatni tímu Európy výlučne angličtina, nechcú byť do počtu

QUEBEC CITY - Keď hokejisti tímu Európy v pondelok prichádzali do šatne Videotron Centre v kanadskom Quebecu, ich tréner na blížiacom sa Svetovom pohári v Toronte (17. septembra - 1. októbra) Ralph Krueger počúval nemčinu či slovenčinu.

slovakia

left justify in out

"Ale hneď, ako vošli do miestnosti, už nepadlo ani slovko v inom jazyku než angličtina. Každý ňou hovoril. Bol to signál, že odteraz sme jeden tím," citoval 57-ročného kanadsko-nemeckého kouča server nhl.com. Z ôsmich krajín premiešaní Európania (okrem Slovenska aj Rakúsko, Dánsko, Francúzsko, Nemecko, Nórsko, Slovinsko a Švajčiarsko) budú v základnej A-skupine SP v Toronte čeliť domácim Kanaďanom, Američanom a Čechom. Krueger má vo výbere k dispozícii šiestich Slovákov (Jaroslav Halák, Andrej Sekera, Zdeno Chára, Marián Gáborík, Marián Hossa, Tomáš Tatar), piatich Nemcov či štyroch Švajčiarov. "V prvom rade reprezentujú svoje krajiny. Na ramenách budú mať národné vlajky, ktoré môžu nosiť s hrdosťou," prízvukuje tréner.

Jedným z očakávaných lídrov európskeho tímu, ktorého generálnym manažérom je Miroslav Šatan, by mal byť 39-ročný obranca Zdeno Chára. "Máme pár dní, kým pôjde do tuhého. Samozrejme, pracujeme na hľadaní identity, utváraní priateľstiev a niečoho, na čo môžeme byť spoločne hrdí. Chceme to preniesť na ľad a hrať dobre," povedal zadák Bostonu. Hoci mal kouč na prvom tréningu k dispozícii sotva polovicu nominovaných, videl, v čo dúfal - partiu hľadajúcu spoločný prístup, cestu, reč. "Je tu mnoho skvelých hráčov," poznamenal švajčiarsky bek Roman Josi. "Je to teraz o hľadaní správnej chémie a budovaní kolektívu. Nie je na nás vyvíjaný taký tlak ako na ostatné tímy. Nie sme favoriti, ale rozhodne neplánujeme byť len do počtu," doplnil. Krueger podotýka: "Hráčov všetkých týchto ôsmich krajín spája skutočnosť, že pred každým medzinárodným turnajom sú ich tímy outsidermi. Ale takto pokope môžeme čeliť každému a hrať odvážne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies