V San Reme sa začína 61. ročník festivalu populárnej hudby

NETKY.SK • 16 Február 2011, 08:22 • 2 min
V San Reme sa začína 61. ročník festivalu populárnej hudby

V San Reme sa začína 61. ročník festivalu populárnej hudby

slovakia

left justify in out

img

Už 61. ročník najstaršieho európskeho festivalu populárnej hudby sa dnes večer začína v talianskom San Reme.
      Podujatie, ktoré obvykle sledujú po päť večerov milióny Talianov prostredníctvom televíznych prenosov, spestrí aj v tomto roku prítomnosť viacerých významných celebrít - napríklad filmovej stálice Roberta De Nira či reaktivovanej britskej formácie Take That.
      Do súťaže sa na scéne divadla Ariston zapojí tentoraz 14 renomovaných spevákov a speváčok, okrem iných aj Al Bano, Luca Madonia, Franco Battiato, Anna Oxa či Patty Pravo, ako aj osem mladých talentov.
      Moderátorom bude niekdajšia hviezda talianskej populárnej hudby Gianni Morandi, ktorému budú netradične asistovať dve brunetky, modelka a herečka Elisabetta Canalis, ktorej šarmu neodolal ani George Clooney, a Belén Rodríguez, modelka, herečka a televízna osobnosť argentínskeho pôvodu.
      Festival, ktorý usporadúvajú v Ligúrii od roku 1951, sa v priebehu desaťročí stal "štartovacou rampou" úspešnej kariéry viacerých talianskych speváckych hviezd. Za slávu a umeleckú dráhu presahujúcu hranice Talianska vďačia práve tomuto podujatiu také osobnosti, ako napríklad Domenico Modugno, Rita Pavone, Caterina Casselli, Adriano Celentano či skupiny Ricchi e Poveri alebo Matia Bazar, speváci Zucchero, Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Romina Power a Al Bano či Vasco Rossi.
      Sanremský festival vyvrcholí 19. februára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona