V San Franciscu hľadajú autorov Bieberovho propagačného grafiti

NETKY.SK • 29 December 2015, 15:47 • 2 min
V San Franciscu hľadajú autorov Bieberovho propagačného grafiti

BRATISLAVA - Advokát mesta San Francisco David Herrera hľadá autorov grafiti propagujúceho album Purpose (2015) kanadského speváka Justina Biebera, ktoré podľa neho poškodili mestské chodníky.

slovakia

left justify in out

V pondelok 28. decembra poslal právnik list do hudobného vydavateľstva Universal Music Group, ktoré s interpretom spolupracuje. Požaduje v ňom pomoc pri označení ľudí zodpovedných za spomínaný vandalizmus.


Kampaň, ktorá formou nízkorozpočtového „guerilla marketingu“ využila grafiti, sa objavila vo viacerých sanfranciských štvrtiach. „Chodníky v San Franciscu nie sú plátno pre firemnú reklamu,“ napísal Herrera a dodal, že sa bude usilovať o všetky dostupné sankcie pre zodpovedné osoby. Vyšplhať sa môžu na 2 500 dolárov (v prepočte asi 2 280 eur) za jedno grafiti. Ako tiež advokát uvádza, slová Justin Bieber, Purpose a #Nov13 na chodník nasprejovali ťažko zmývateľnou farbou, ktorá nezmizla ani po nedávnych dažďoch. Podľa zdroja agentúry Reuters sa podobné nápisy objavili v novembri aj v manhattanskej štvrti East Village v New Yorku.


Justin Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a spomínaná štúdiovka Purpose. Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Spevák, ktorého najznámejšími hitmi sú skladby Baby (feat. Ludacris), Boyfriend, Where Are Ü Now (feat Jack Ü) alebo What Do You Mean?, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu BRIT Award, dvanásť Billboard Music Awards, osem American Music Awards či šestnásť Teen Choice Awards. Interpret vystúpi v rámci očakávaného turné 8. novembra vo viedenskej Stadthalle, 11. novembra v krakovskej Tauron Aréne a o deň neskôr v pražskej O2 Aréne.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies