V Šamoríne sa predstavia svetoví triatlonisti, Slovensko bude reprezentovať olympionik Richard Varga

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 16:05 • 2 min
V Šamoríne sa predstavia svetoví triatlonisti, Slovensko bude reprezentovať olympionik Richard Varga

ŠAMORÍN - Po úspešnej minuloročnej premiére majstrovstiev sveta v triatlone organizovaných pod hlavičkou Challenge Family aj tento rok zorganizujú v v multifunkčnom areáli v Šamoríne triatlonové podujatie svetového významu.

slovakia

left justify in out

The Championship 2018 sa uskutoční 2. - 3. júna 2018. Zúčastniť sa na ňom môžu všetci triatlonisti, ktorí sa kvalifikovali prostredníctvom kvalifikačných pretekov Challenge Family. Pre tých, ktorí sa nekvalifikovali, ale štartovali na troch alebo viacerých triatlonových pretekoch organizovaných pod záštitou Challenge Family, je určená možnosť takzvaných "loyalty slots“.

Účasť na júnových pretekoch potvrdilo viacero profesionálnych a svetovo uznávaných triatlonistov ako Lionel Sanders, Sebastian Kienle, Lucy Charlesová, Heather Wurteleová alebo Braden Currie. Slovensko bude reprezentovať olympionik Richard Varga: “Som veľmi šťastný, že sa v x-bionic® sphere opäť konajú majstrovstvá sveta v triatlone a takúto udalosť si určite nenechám ujsť. Verím, že sa mi podarí ešte lepší výsledok ako minulý rok. Organizácia bola vynikajúca, a aj preto si tieto preteky opäť dávam do svojho športového kalendára.”

Súčasťou The Championship 2018 sú sprievodné podujatia pre širokú verejnosť - Stredný triatlon, Olympic, TryAthlon a Detský triatlon. Jednotlivé sprievodné podujatia sú rozdelené podľa výkonnostných skupín, aby si každý našiel tú disciplínu, ktorú zvládne. Na sprievodné podujatia je možné sa zaregistrovať.

PROGRAM
2. 6. 2018
TryAthlon (300 m plávanie, 15 km cyklistika a 3 km beh) - pre skúsených športovcov
Olympic (1,5 km plávanie, 40 km cyklistika a 10 km beh) - pre športovcov s dobrou kondíciou

3. 6. 2018
The Championship 2018 (1,9 km plávanie, 90 km cyklistika a 21,1 km beh) - pre kvalifikovaných triatlonistov,
Stredný triatlon (1,9 km plávanie, 90 km cyklistika a 21,1 km beh) - pre triatlonistov, ktorí sa nekvalifikovali na The Championship 2018
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona