V Salzburgu odsúdili dvoch cudzincov, ktorí prepravovali falošné eurá

NETKY.SK • 25 November 2015, 08:14 • 2 min
V Salzburgu odsúdili dvoch cudzincov, ktorí prepravovali falošné eurá

SALSBURG - Jedného občana Bulharska a jedného Macedónca, v ktorých aute sa pri rutinnej dopravnej kontrole v júli našlo 1000 kusov falošných bankoviek v nominálnej hodnote 500 eur, odsúdili dnes v rakúskom Salzburgu.

slovakia

left justify in out

Kým Bulharovi vymerala rakúska justícia 20 mesiacov odňatia slobody, z toho päť nepodmienečne, Macedónca odsúdili na 24 mesiacov odňatia slobody, z toho osem nepodmienečne, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Krajinský súd dvojicu uznal vinnou z trestného činu falšovania peňazí, oslobodil ju však spod obvinenia z podobného deliktu v prípade dokumentov.

 

V prípade 40-ročného občana Macedónska je rozsudok právoplatný, v prípade o dva roky staršieho Bulhara ešte nie, pretože jeho právny zástupca si vzal čas na zváženie ďalšieho postupu.

 

Mladší z dvojice neustále zdôrazňoval svoju nevinu, starší presúval hlavnú časť viny práve na neho a sám sa k trestnej činnosti spolupáchateľstvom priznal.

 

Za prepravu falzifikátov zo Sofie neznámemu odberateľovi zinkasovali páchatelia vopred celkove 2000 eur. Falošné eurá, ktoré rakúska národná banka označila za falzifikáty na vysokej úrovni, boli podľa slov obžalovaných určené pre taliansky trh.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies