V Salvadore výstava vzácnych historických dresov

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 17:34 • 2 min
V Salvadore výstava vzácnych historických dresov

SALVADOR - V brazílskom meste Salvador, ktoré hostí zápasy majstrovstiev sveta, sa nachádza vzácna výstava futbalových dresov z nacistickej éry a jeden z fašistického režimu Benita Mussoliniho.

slovakia

left justify in out

Zbierka láka návštevníkov vyše 100 replikami a aj originálmi dresov rôznych národov, ktoré sa datujú k prvým majstrovstvám sveta v roku 1930.


Duda Sampao, vlastník kolekcie, povedal, že výstavu schválila lokálna brazílska komisia pre svetový šampionát, a preto má súhlas Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). FIFA odmietla celú záležitosť komentovať. Keď sa návštevník Rolf Zettel bližšie pozrel na biely dres so strieborným nacistickým hákovým krížom, nemohol uveriť. "To je vtip, alebo čo? Nemecko v roku 1934, ohavná doba." 

 

Švajčiarsky fanúšik z Fribourgu sa pozeral na repliku dresu Nemecka z roku 1934 a podľa neho to vôbec nebolo v poriadku. Ďalšiu vzácnosť predstavuje čierny taliansky dres z Mussoliniho éry rovnako so symbolmi talianskeho fašizmu. "Bolo tu zopár problémov ohľadom niektorých dresov," povedal Sampao a poznamenal, že dresy sú čisto historické a nevidí v nich žiadny politický podtón. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona