V Šali zvíťazila petícia, ihrisko postavia na inej ulici

NETKY.SK • 1 Október 2016, 13:35 • 2 min
V Šali zvíťazila petícia, ihrisko postavia na inej ulici

NITRA - Mesto Šaľa vyhovelo petícii obyvateľov Ulice Petra Pázmaňa v Šali, ktorí protestovali proti výstavbe detského ihriska v okolí ich domova. Ihrisko postaví v Pribinovom parku pred spoločenským domom vo Veči.

slovakia

left justify in out

Inštalovať ho budú v druhej polovici októbra, informuje šalianska radnica na svojej internetovej stránke.
Ihrisko mali pôvodne otvoriť za kaštieľom v centrálnej mestskej zóne už v polovici augusta. Mesto však výstavbu pozastavilo pre petíciu 24 obyvateľov Ulice Petra Pázmaňa. Tí sa obávali zvýšeného hluku a zdôrazňovali, že o ihrisko nežiadali.

 

Radnica reagovala, že sa bude snažiť pre ihrisko hľadať iný vhodný priestor, aj napriek tomu, že navrhnuté hracie prvky vybrala práve s ohľadom na historický kontext okolia kaštieľa. Výber tejto lokality vzišiel z názorov občanov počas verejného hlasovania o detské ihrisko Žihadielko. Hlasovanie a diskusia bola pre mesto signálom, že občanom chýbajú v centre priestory pre deti, zdôvodnilo mesto.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies