V Šahách slávnostne poklepali základný kameň nového výrobného závodu ZF Slovakia, zamestná 400 ľudí

NETKY.SK • 27 September 2017, 15:12 • 2 min
V Šahách slávnostne poklepali základný kameň nového výrobného závodu ZF Slovakia, zamestná 400 ľudí

ŠAHY - V Šahách dnes slávnostne poklepali základný kameň nového výrobného závodu ZF za účasti predstaviteľov samosprávy a spoločnosti ZF Slovakia. Ako TASR informoval primátor mesta Štefan Gregor, závod by mal podľa plánu začať s výrobou 1. marca 2018, pričom v ňom bude zamestnaných 400 ľudí.

slovakia

left justify in out

Prvých 150 zamestnancov sa v súčasnosti zaúča v existujúcom závode v Leviciach, stále prebieha nábor ďalších nových ľudí.

 

"Budú sa tu montovať moduly hnacieho ústrojenstva a podvozkové komponenty, po ich namontovaní pôjdu do levického závodu na farbenie a následne na distribúciu klientom spoločnosti do celého sveta. Celková rozloha nového výrobného závodu v Šahách je približne 40.000 štvorcových metrov (m2), samotná výrobná hala bude stáť na rozlohe približne 10.000 m2," povedal predseda predstavenstva spoločnosti Peter Doll.

 

Samospráva so spoločnosťou komunikovala veľmi efektívne a podmienky, ktoré jej poskytla, primátor predpokladá, že boli pre ZF Slovakia výhodné. "Pred dvoma rokmi, v auguste 2015, som sa so zástupcami ZF stretol po prvý raz. Už po prvom rokovaní som mal dobrý dojem. Postup, ktorý sme si spolu nastavili, sa aj dodržiaval a všetko ide tak, ako by malo ísť. Celková investícia spoločnosti je podľa mojich informácií približne 12 miliónov eur, pričom mesto Šahy táto investícia nebude stáť ani cent," dodal Gregor.

 

V mestách, kde má spoločnosť svoje závody, aktívne spolupracuje so strednými školami v rámci duálneho vzdelávania. Rovnaký plán má aj v meste Šahy. Pre koncern ZF na Slovensku pracuje viac ako 2000 zamestnancov a dosahuje obrat vo výške takmer 320 miliónov eur.

 

V súčasnosti má tri výrobné závody v mestách Trnava a Levice. Je svetovým technologickým lídrom v technike pohonov a podvozkov, ako aj v oblasti pasívnej a aktívnej bezpečnostnej techniky. Spoločnosť má 137.000 pracovníkov a je zastúpená svojimi približne 230 závodmi v takmer 40 krajinách. V roku 2016 dosiahla obrat vo výške 35,2 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona