V rýchliku z Budapešti do Mníchova odhalili 37 ilegálnych imigrantov

NETKY.SK • 14 Január 2015, 15:34 • 2 min
V rýchliku z Budapešti do Mníchova odhalili 37 ilegálnych imigrantov

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti a členovia pohraničnej stráže odhalili v nedeľu v rýchliku EuroNight Imre Kálmán z Budapešti do Mníchova celkom 37 ilegálnych imigrantov, informovala dnes internetová stránka Police.hu.

slovakia

left justify in out

Hliadka pohotovostnej jednotky polície kontrolovala v Györi neskoro večer cestujúcich vlaku, pričom legitimovali 30 Kosovčanov a štyroch Afgancov. Tí nemali doklady legalizujúce ich pobyt v Maďarsku, ale ani doklady pre cestu do zahraničia.

 

Cudzincov policajti vysadili z vlaku, predviedli na policajnú stanicu a iniciovali priestupkové konanie pre pokus o ilegálne prekročenie štátnych hraníc.

 

Pohraničná stráž v Hegyeshalome o necelú hodinu neskôr takisto kontrolovala cestujúcich uvedeného vlaku, z ktorého vysadili jednu ženu a dvoch mužov z Kosova, ktorí sa v Maďarsku takisto zdržiavali neoprávnene a bez cestovných dokladov chceli cestovať do Rakúska.

 

Prípadom uvedených narušiteľov hraníc sa bude ďalej zaoberať maďarský imigračný úrad, uzatvára Police.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona