V Rybanoch sa pobili dve rómske rodiny, zasahovali policajti z troch okresov

NETKY.SK • 17 August 2015, 12:46 • 2 min
V Rybanoch sa pobili dve rómske rodiny, zasahovali policajti z troch okresov

RYBANY - Polícia vyšetruje prípad potýčky medzi dvoma rómskymi rodinami, ku ktorej došlo v nedeľu (16.8.) na miestnom námestí v Rybanoch v okrese Bánovce nad Bebravou. Na mieste zasahovali bánovskí, trenčianski, ako i partizánski policajti.

slovakia

left justify in out

Udalosť si vyžiadala šesť zranených osôb. Informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Skupina Rómov z rodiny L. z Partizánskeho prišla na troch vozidlách na ulicu v Rybanoch, kde žila rodina K., následne došlo k vzájomným slovným a fyzickým potýčkam, čo vyvrcholilo vzájomným napádaním sa. Presne nezistená skupina z rodiny L. mala vbehnúť do dvora a garáže rodiny K., kde napadla viacero členov tejto rodiny," uviedla k prípadu Antalová.

 

Doplnila, že pri bitke aj napriek rýchlemu a okamžitému zásahu policajtov došlo k zraneniam osôb. "Jedna osoba z rodiny z Rybian bola prevezená na ošetrenie do nemocnice v Partizánskom, kde ostala na pozorovaní. Ďalej sa ľahko zranilo päť osôb, ktoré boli jednorazovo ošetrené," spresnila.

 

Na policajné oddelenie boli podľa Antalovej v zmysle zákona predvedené štyri osoby a počas predvádzania nedošlo k ich zraneniu. V tejto veci už taktiež polícia vedie trestné stíhanie z výtržníctva a porušovania domovej slobody.

"Policajti obnovili v obci verejný poriadok. Za účelom zabránenia možného opätovného narušenia verejného poriadku alebo iného protiprávneho konania však naďalej miesto, kde došlo k potýčkam, okolie obce Rybany a taktiež aj Partizánskeho, monitorujú policajné hliadky," dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona