V Ružomberku stále nerozdelili kompetencie, Sapara má zmluvu

NETKY.SK • 10 September 2015, 18:34 • 2 min
V Ružomberku stále nerozdelili kompetencie, Sapara má zmluvu

RUŽOMBEROK - V slovenskom futbalovom klube MFK Ružomberok po minulotýždňovom ukončení spolupráce s hlavným trénerom Ivanom Galádom a príchode dvojice Dušan Tittel - Ladislav Pecko z ŠK Slovan Bratislava nemajú stále detailne vyriešenú pozíciu šéfa realizačného tímu.

slovakia

left justify in out

"Konkrétne kompetencie ešte nie sú definitívne stanovené a rozdelené, malo by sa tak stať v piatok," informoval agentúru SITA vo štvrtok podvečer generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ružomberského klubu Ľubomír Golis a doplnil: "Tréningy nášho mužstva sa uskutočnili pod vedením dvojice Ladislav Pecko - Ján Bíreš (doterajší asistent Ivana Galáda, pozn.), prítomný však bol i Dušan Tittel. Nevylučujem ani to, že v sobotňajšom ligovom dueli v Podbrezovej budú sedieť na lavičke všetci traja."


Do hráčskeho kádra Ružomberka však pribudla výrazná posila, hoci po zranení a operácii kolena iba postupne vracajúca sa na trávniky - účastník majstrovstiev sveta v JAR 2010 Marek Sapara z tureckého Osmanlisporu. Tridsaťtriročný rodák z Ďurďošíka (nar. 31. júla 1982) a bývalý hráč Ružomberka už pomáhal klubu spod Čebraťa i na jar 2015, kým neprišlo aprílové vážne zranenie (potrhaný predný krížny väz, poškodený meniskus i bočné väzy) v zápase so Zlatými Moravcami. Nasledovala operácia a návrat do Osmanlisporu, kde bol kmeňovým hráčom. S týmto tureckým klubom sa však dohodol na ukončení zmluvy. "Sapara podpísal u nás zmluvu na dva roky. Marek je veľmi kvalitný futbalista, dôležitý bude jeho zdravotný stav. Predpokladám, že niekedy v druhej polovici októbra by nám už mohol pomôcť na trávniku," vyjadril sa Golis na adresu kreatívneho stredopoliara, ktorý nastúpil 38-krát v drese slovenskej reprezentácie a strelil päť gólov.


Ružomberku nevyšiel podľa predstáv vstup do nového ligového ročníka, po siedmich odohraných kolách má na konte iba päť bodov a nachádza sa na 10. mieste. Hráči MFK si vo Fortuna lige 2015/2016 ešte nepripísali ani jediné víťazstvo, pri bilancii 0 - 5 - 2 a skóre 8:11 majú na posledného dvanásteho v tabuľke nováčika z Michaloviec iba jednobodový náskok. "Veríme, že po zmenách príde k zlepšeniu herného prejavu mužstva a najmä výsledkov. V klube očakávame, že sa posunieme vyššie v tabuľke Fortuna ligy. Máme päť z 21 možných bodov, čo je žalostne málo. V každom zápase chceme uspieť a zvíťaziť, bude tak aj teraz v sobotu na trávniku v Podbrezovej," dodal Ľubomír Golis.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies