V Ružomberku s mladším kádrom za väčším bodovým ziskom

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 11:43 • 2 min
V Ružomberku s mladším kádrom za väčším bodovým ziskom

RUŽOMBEROK - Futbalový klub MFK Ružomberok má za cieľ v novej sezóne najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy získať viac bodov ako vlani a chce to dokázať s mladším kádrom. Takéto ambície predstavil na stredajšej predsezónnej tlačovej konferencii športový a marketingový riaditeľ Dušan Tittel.

slovakia

left justify in out

"Teší ma, že keď sa Ružomberok dostal do najvyššej súťaže, nikdy z nej nespadol. Chcem, aby sme sa vrátili desať rokov dozadu, keď klub získal double. Budeme sa chcieť priblížiť k tomu, čo bolo pred 10 rokmi, preto je potrebná práca s mládežou. Dôležitý bol postup 'devätnástky' do najvyššej súťaže, A-tím obsadil šieste miesto, čo nie je zlé, ale mohli sme skončiť aj lepšie. Myslím si, že v posledných rokoch v Ružomberku nebola najlepšia skladba mužstva. Ružomberok mal najstarší káder v súťaži a to sa prejavilo v apríli, keď sme odohrali veľa zápasov a nedokázali sme udržať tempo s najlepšími. Chceme byť mladší, odolnejší, úspešnejší, získať viac bodov ako minulý rok. V Ružomberku boli mantinely od seba veľmi vzdialené, teraz by som chcel, aby sme sa po sezónach posúvali o 10 - 15 % dopredu, či už v A-mužstve, alebo mládeži," povedal Tittel.

 

Ružomberčania vstúpia do nového ročníka Fortuna ligy s novým trénerom, Ladislava Pecka pri kormidle vystriedal Norbert Hrnčár, ktorý prišiel na Liptov po úspešnej sezóne v Myjave. "Keď prišla ponuka z klubu, ktorá ma zaujala, bolo ťažké odísť z Myjavy, ktorá si vybojovala účasť v Európskej lige. Počas prípravy v novom prostredí bolo dôležité naladiť sa na jednu vlnovú dĺžku. Po mesiaci sa dá povedať, že mužstvo poznáme," uviedol Norbert Hrnčár. V kádri Ružomberčanov prišlo k avizovanému omladeniu, z mužstva odišli hráči ako Antonín Rosa (29), Matej Šavol (32), Darko Tofiloski (30), Martin Jakubko (36) či Štefan Zošák (32). Medzi najkvalitnejšie posily patria príchody mládežníckeho reprezentanta SR Martina Chriena na hosťovanie z českej majstrovskej Plzne a útočníka Jakuba Mareša z pražskej Dukly. "Keď odišli viacerí skúsení hráči, som rád, že sa podarilo dotiahnuť Martina Chriena a Jakuba Mareša. Tím bude stavať na Saparovi, sú tam pri ňom noví, mladí a draví hráči," dodal Hrnčár.

 

Do Ružomberka chce vedenie ešte pritiahnuť stredopoliara Erika Daniela z konkurenčnej Myjavy. "Mali sme ho vytypovaného, ale kým hral tím v Európskej lige, nechceli sme do toho zasahovať. Ich púť sa už však skončila v prvom kole. Dnes som telefonoval s pánom Halabrínom, rokovali sme o financiách. My sme prejavili záujem a rovnako aj samotný hráč. Je to pre nás dôležitý futbalista," pokračoval Dušan Tittel.

 

Ťahúňom mužstva bude už spomenutý skúsený 33-ročný tvorca hry Marek Sapara, ktorý s Ružomberkom získal v sezóne 2005/2006 jediný majstrovský titul v histórii klubu. "Momentálne som zdravý, trénujem naplno, určite mi však chýba herná prax aj kondícia. Pevne verím, že sa do toho dostanem. Čo sa týka tímu, veľa hráčov odišlo aj prišlo. Dôležité je, aby sme boli zdraví a pokope. Potom verím, že môžeme byť úspešní," povedal bývalý slovenský reprezentant.

 

Na predsezónnej tlačovej konferencii predstavili aj nové dresy. Ružomberčania budú doma nastupovať v posledných rokoch v tradičnej oranžovo-čiernej kombinácii, náhradné dresy sú vo farbách mesta - dominuje biela farba, pričom stredom trička prechádzajú žltý a červený pás. "Chceme zabezpečiť fungovanie medzi fanúšikom a mestom. Klub reprezentuje mesto a chceme, aby bol úspešný," povedal Dušan Tittel.

 

V príprave Ružomberčania odohrali sedem stretnutí s bilanciou tri víťazstvá, dve remízy a dve prehry. Najlepším strelcom bol Štefan Gerec so štyrmi gólmi. V novej sezóne bude farmou MFK Ružomberok treťoligový ŠKM Liptovský Hrádok.

Káder A-mužstva MFK Ružomberok:
Brankári: Matúš Macík, Ľuboš Hajdúch
Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich
Stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Lukáš Ondrek, Jakub Kudlička, Martin Chrien, Tomáš Ďubek, Marek Sapara
Útočníci: Peter Gál-Andrezly, Jakub Mareš (ČR), Andrej Lovás, Štefan Gerec, Miloš Lačný

Zmeny v kádri:
Odchody: Darko Tofiloski (ukončenie zmluvy), Matej Šavol (ukončenie hosťovania), Štefan Zošák (ukončenie zmluvy), Antonín Rosa (ukončenie zmluvy), Gagik Daghbašjan (ukončenie zmluvy), Martin Jakubko (ukončenie zmluvy), Adam Kučera (ukončenie hosťovania)

Odchody v riešení: Ivan Kotora, Juraj Vavrík, Matej Lovás, Richard Bartoš, Miroslav Almaský

Príchody: Matúš Macík (Liptovský Mikuláš), Jozef Menich (Martin), Šimon Kupec (Zlaté Moravce), Jakub Mareš (Dukla Praha/ČR), Martin Chrien (hosťovanie z Plzne), Matej Čurma (návrat z hosťovania vo Zvolene), Štefan Gerec (návrat z hosťovania v Liptovskom Mikuláši)

Realizačný tím:
Tréner: Norbert Hrnčár
Asistent trénera: Richard Höger
Tréner brankárov: Marek Rodák
Kondičný tréner: Pavol Jančovič
Technický vedúci: Peter Adamčiak
Lekári: Tibor Letko, František Rigo
Maséri: Juraj Hervartovský, Róbert Pál



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona