V Ružomberku pracujú na Saparovom návrate z Turecka

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 17:49 • 2 min
V Ružomberku pracujú na Saparovom návrate z Turecka

RUŽOMBEROK - Slovenský futbalový reprezentant Marek Sapara síce bol v letnom období členom kádra MFK Ružomberok, momentálne však nie je siedmemu klubu uplynulej sezóny Fortuna ligy k dispozícii.

slovakia

left justify in out

Ako na utorkovej tlačovej besede informoval tréner Ivan Galád, skúsený 32-ročný stredopoliar má platnú zmluvu v tureckom Osmanlispore, kde sa musel zapojiť do prípravy. "Opakovane sme ho nazvali dušou mužstva. Z aktuálnej situácie sme smutní. Našou snahou je, aby sa vrátil do Ružomberka. Veríme, že sa tu čo najskôr objaví," povedal Galád. Päťdesiatdvaročnému koučovi robí starosti aj zdravotný stav brankára Štefana Seneckého: "Utrpel nepríjemné zranenie, ktoré neohrozuje len jeho športovú kariéru. S kolektívom má veľmi dobrý vzťah, musíme sa však pokúsiť získať ďalšieho gólmana."

 

Ivan Galád nekonkretizoval tabuľkové ambície Liptákov v najvyššej slovenskej súťaži 2015/2016: "Je potrebné poskytnúť podmienky, v ktorých sa budú hráči zlepšovať. Chcem, aby sa futbalisti integrovali s tunajším prostredím, aby ho nebrali iba ako určitú ekonomickú väzbu. Z profesionálneho hľadiska je najpodstatnejšie, aby sme ich naučili zodpovednému životnému štýlu. Výsledkom v príprave sa neprikladá taká dôležitosť, aj keď tiež ide o reprezentáciu klubu." 

Generálny riaditeľ MFK Ľubomír Golis zdôraznil, že Ružomberčania sa nemôžu uspokojiť s hrou o záchranu. "Súťaž ukáže, na čo máme. Som presvedčený, že disponujeme dostatočne kvalitným kádrom, aby sme sa pohybovali ďalej od zostupu. Vo vyrovnanej konkurencii sa nesmie prihodiť to, čo minulú jeseň, keď sme sa namočili do záchranárskych prác," uviedol podľa portálu onlajny.eu Golis. Súhlasí s ním 29-ročný stredný obranca Ján Maslo: "Všetci v kabíne majú určite vyššie ašpirácie, než bojovať o udržanie. Až samotná liga nám dá odpoveď, aké sú naše možnosti." 

Ľubomír Golis prezradil, že rozpočet MFK Ružomberok je na hranici dvoch miliónov eur, pridal i technické informácie: "Na štadióne sme zrealizovali výsev trávnika, po hlavnom ihrisku bude nasledovať dokončenie východnej tribúny. Finiš je naplánovaný do jari 2016. Prvé tri stretnutia hráme v NTC Poprad, štvrté sa podľa mňa už bude môcť uskutočniť doma." 

 

Letné zmeny v kádri MFK Ružomberok: 
Odchody: Milorad Nikolič, Oliver Práznovský (obaja koniec zmluvy), Lukáš Janič (koniec hosťovania), Štefan Gerec (hosťovanie v MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Mário Almaský (hosťovanie v ŽP Šport Podbrezová), Boris Turčák, Tomáš Lešňovský (obaja v riešení) 
Príchody: Martin Jakubko (prestup z Amkaru Perm), Tomáš Ďubek (prestup z FC Slovan Liberec), Peter Maslo (prestup z Termalica Bruk-Bet Nieciecza), Michal Faško (naposledy FK Dukla Banská Bystrica), Matúš Macík (hosťovanie z MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Anatol Cheptine (v riešení prestup zo Zimbru Kišiňov) 

Súpiska MFK Ružomberok pre jesennú časť sezóny 2015/2016: 
Brankári: Matúš Macík, Štefan Senecký, Matej Šavol 
Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Ondrek, Peter Maslo, Gagik Daghbašjan, Antonín Rosa, Martin Boszorád 
Stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Anatol Cheptine, Tomáš Gerát, Tomáš Ďubek, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Štefan Zošák, Ivan Kotora 
Útočníci: Andrej Lovás, Pavol Masaryk, Martin Jakubko 

Realizačný tím: Ivan Galád (tréner), Ján Bíreš (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Peter Adamčiak (technický vedúci), Tibor Letko, František Rigo (lekári), Juraj Hervartovský (masér) 

Rozpočet: cca 2 milióny eur 

Prehľad stretnutí MFK Ružomberok v rámci letnej prípravy na sezónu 2015/2016 (bilancia 2 víťazstvá, 2 remízy, 3 prehry, skóre 12:11): 
MŠK Turany - MFK Ružomberok 0:9 
ŠK Turčianska Štiavnička - MFK Ružomberok 0:0 
NK Lokomotíva Záhreb (Chor.) - MFK Ružomberok 5:0 
SC Wiener Neustadt (Rak.) - MFK Ružomberok 0:0 
NK Maribor (Slovin.) - MFK Ružomberok 2:0 
KS Cracovia Krakov (Poľ.) - MFK Ružomberok 3:1 
TS Podbeskidzie Bielsko-Biala (Poľ.) - MFK Ružomberok 1:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona